Încetează să alegi în viață doar oamenii pe care crezi că trebuie să-i salvezi

Mereu ai avut dorința de a salva oamenii, mai ales pe cei care îți pot complica viața. Pe cei care, ascultându-te, vor putea scăpa de toate fricile și grijile interioare. Vo reuși să devină o mai bună versiune a lor, mulțumită ție.

În viața ta ai întâlnit oameni care au avut probleme cu îndeplinirea angajamentelor. Le-ai permis persoanelor dezechilibrate emoțional să-și găsească un loc în inima ta. I-ai primit în inima ta pe cei cei care erau distruși și nu știau să se unească înapoi.

Ai atras bărbați care nu știau cum să iubească din nou, cum să renunțe la trecutul lor, cum să se comporte cu tine, cum să devină cine vor să fie cu adevărat.

Ai crezut că, dacă ai fi atentă la toate necazurile lor când au plecat fără să-ți spună nimic și au aruncat cu vorbe josnice, dacă i-ai fi iertat, ei ar fi mult mai aproape de vindecare.

Ai văzut ceva special în fiecare dintre ei.

Ai fi înțeles adevăratul lor suflet. Ai crezut că îi înțelegi mai bine ca oricine. Te-ai agățat de poveștile lor, de sufletele lor, de fricile lor…

Fiecare persoană pe care ai încercat să o salvezi și pe care ai iubit-o necondiționat, a ajuns să îți demonstreze că nu este capabilă să fie cine a promis să fie.

Într-un fel, a fost undeva și vina ta. Dacă ai fi făcut ceva diferit, poate că acești oameni și-ar fi dat seama că pot renunța la trecut, că pot să o ia de la capăt, că pot începe o nouă călătorie cu cineva care le vrea binele.

Dar tot ce ți-a mai rămas sunt o mulțime de nopți nedormite, petrecute pentru a liniști sufletele altora, iar sufletul tău rămânând pustiu. Erai doar o vestă pentru lacrimile altora, iar când ai avut nevoie și tu de sprijin, toți au dispărut.

Fiecare om are propriile griji, probleme.

Nu mai irosi energia ta transformând pe cineva dacă acea persoană nu vrea acest lucru. Nu poți salva pe cineva care nu vrea să fie salvat. Unii oameni sunt cine sunt și nici un cuvânt sau acțiune nu pot schimba acest lucru.

Uneori, ne îndrăgostim atât de mult, încât refuzăm să recunoaștem că această persoană nu va aduce nimic bun în viața noastră. Până nu vei scăpa de gândurile că poți și trebuie să salvezi omul pe care îl iubești, întotdeauna vei fi cea care vei pierde. Vei risca să pierzi pe cineva care va veni în viața ta să te facă fericită cu adevărat. Vei pierde pe cineva care nu trebuie salvat, apărat.

Sursa :