Încetați să căutați dragostea și ea singură vă va găsi (nu invers)

Unul din cele mai frumoase lucruri pe care sperăm să le primim de la viaţă este iubirea. Suntem programaţi pentru aceasta. A iubi şi a fi iubit face parte din natura noastră, iar unii dintre noi îşi petrec toată viaţa căutând iubirea şi relaţiile perfecte. Să meriţi fericirea înseamnă să munceşti pentru ea. Toţi credem că schimbările serioase din viaţa noastră se întâmplă prea încet.

Dar nu e adevărat. Lucrurile majore se întâmplă într-o clipă. Toate vin la timpul lor şi în felul lor. Ceea ce putem face noi este să fim sinceri. 

Cineva îşi găseşte propria persoană din prima încercare.

Cineva are nevoie de mai multe încercări şi relaţii până să ajungă să fie fericit. Cei care nu am avut norocul să ne întâlnim dragostea, începem să ne comparăm viaţa noastră cu a prietenilor, rudelor şi a celor cărora le-a reuşit să îşi întâlnească marea iubire. Iar această comparaţie constantă ne face cinici, epuizaţi şi trişti. 

Începem să ne punem întrebări de ce noi nu am reuşit în viaţă şi ne facem griji că s-ar putea ca acest lucru să nu se întâmple deloc. Ne convingem pe noi înşine că suntem nedoriţi, neiubiţi. Compunem în mintea noastră o mulţime de motive pentru care suntem încă singuri, încercând astfel să justificăm singurătatea.

E ca un ciclu vicios. Dar trebuie să înţelegem că în viaţă multe lucruri rămân ascunse ochilor noştri până la un moment dat, sau mai bine zis, până la momentul potrivit. Dar când acesta va veni, ne simţim uimiţi, surprinşi. Si, dacă majoritatea lucrurilor din viaţa noastră se întâmplă pe neaşteptate, atunci de ce aşteptăm ca dragostea sinceră şi adevărată să apară în mod diferit? 

Dragostea ne va găsi atunci când ne aşteptăm cel mai puţin.

Unii o numesc intuiţie, alţii o numesc soartă şi tot ceea ce este destinat, oricum se va întâmpla. Alţii mai spun că trebuie să mulţumim universului, lui Dumnezeu. Indiferent de forţele din spatele a ceea ce se întâmplă, merită să credem că vom întâlni cu adevărat iubirea dacă ne dorim acest lucru. Nu putem planifica acest lucru.

Nu există o formulă pentru iubire. Nu există nici un motiv explicabil pentru care acest lucru nu a funcţionat mai înainte. Credem că pentru a întâlni iubirea, trebuie să fim în cu totul altă parte cu o anumită persoană, dar adevărul este că suntem anume acolo unde trebuie să fim.

Chiar aici şi acum! Nu trebuie să ne impunem relaţii care nu aduc bucurie, care nu ne fac fericiţi. Nu trebuie să mai urmărim oamenii care nu doresc să fie găsiţi. Dragostea ne va găsi atunci când ne aşteptăm cel mai puţin. Să acordăm timp iubirii, pentru că, până la urmă, ea ne va găsi. 

Sursa :