Încă te iubesc, dar nu mai sunt îndrăgostit

Sincer să fiu, încă te iubesc, dar într-un mod diferit.

Da, uneori se mai întâmplă să-mi amintesc când ne-am întâlnit prima dată, când te-am văzut pentru prima oară zâmbind, cum ne plimbam după școală, cum ne țineam de mână. Îmi amintesc și de primul nostru sărut. Ciudat, dar atât de dulce…

Au trecut anii, iar acum ne petrecem serile într-un mod diferit. Eu sunt mereu obosit după muncă, iar tu verifici caietele elevilor tăi. Lucrurile s-au înrăutățit: programele noastre de lucru nu se potrivesc, iar, de cele mai multe ori, mâncăm singuri. Și ne certăm foarte mult. Totul s-a schimbat…

Apoi m-ai părăsit.

Totul a ieșit așa cum nu ar fi trebuit. Chiar dacă am știut că ne vom despărți, nu a fost deloc ușor să înfrunt această situație. Am încercat să îmbunătățim relația, dar cu cât mai mult ne forțam să fim fericiți, cu atât mai multă durere ne provocam.

Acum sunt aproape în regulă. Mi-au trebuit aproape 2 ani pentru a înțelege diferența dintre a fi îndrăgostit de tine și a te iubi. Iar prin această despărțire am avut multe de învățat.

Sunt unul dintre acei romantici incurabili care crede că atâta timp cât există iubire, totul va fi bine. Au fost zile în care încă așteptam mesajele tale, îți verificam paginile de pe rețelele de socializare și mă uitam la pozele noastre mai vechi. Societatea susține că bărbații nu au emoții, dar nu mi-a fost deloc ușor.

Au fost momente în care chiar îmi doream să fim din nou împreună. Mi-au trebuit aproape 2 ani să înțeleg că totul s-a terminat. Poate ce se spune este adevărat, că te trezești într-o dimineață și te simți mai bine decât înainte. Nu mai există suferință, nopți nedormite. Pot spune că, în sfârșit, am acceptat și am reușit să trec peste.

Mi-am construit o viață fără tine și sunt fericit. Mi-a trebuit o perioadă bună de timp pentru a te lăsa în trecut. Am avut nevoie de aproape 2 ani pentru a scăpa de gândurile dureroase. Sincer, încă te iubesc, dar știu că nu mai sunt îndrăgostit de tine.

Se spune că, atunci când te îndrăgostești, îți trece repede. Dar mie nu mi-a trecut, pur și simplu, am început să te iubesc altfel. Încă te iubesc, pentru că într-un punct al vieții mele, ai fost cea mai importantă persoană. Pentru opt ani de zile. Și întotdeauna vei ocupa un loc special în viața mea.

Dar, am încetat să mai sper că putem fi împreună. Am încetat să mai sap în trecut, dar am găsit modalități de a fi mai bun. Am acceptat faptul că nu avem un viitor împreună. Acum ai viața ta, iar eu o am pe a mea. Suntem ambii fericiți și cred că despărțirea noastră s-a produs din anumite motive.

Este adevărat că, atunci când iubești pe cineva, nu vei înceta niciodată să o faci. Eu încă te iubesc, dar nu o fac ca înainte, pentru că nu mai sunt îndrăgostit de tine.

Sursa :