Înainte de a spune „adio” adu-ți aminte de primul „salut”

Înainte de a lăsa în urmă un om cu toate amintirile lui, gândește-te dacă vrei asta cu adevărat. Întreabă-te dacă e cu adevărat o dorință și nicidecum o emoție de moment. Vezi dacă se mai poate repara ceva. Întoarce-te spre inima ta și vezi ce simte ea. Compară toate lucrurile și secundele ce au trecut și dacă crezi că mai sunt șanse, profită de ele. Pentru că e mult prea ușor să spui „adio” și este mult prea greu să spui din nou un „salut.”

Înainte de a respinge un om, întreabă-te dacă el nu e cel mai important personaj din viața ta. Ce ai simțit alături de el, ce mai simți, ce dorești să trăiești mâine, gândindu-te la o fericire comună? Întoarce timpul și adu-ți aminte cum a început totul. A fost un moment de ocazie sau ai simțit că e cel mai important moment din viața ta? Ai zis că e încă o relație dintre multe altele sau ai știut că e ceva unic? Trăiește momentul de început, ca să știi cum să acționezi acum. Pentru că e mai ușor să înțelegi la timp ce contează decât să-ți dai seama prea târziu.

Înainte de a te distanța de un om, simte căldura lui. Simte îmbrățișarea, sărutul și toate gesturile. Simte acel om. Simte-i până și tăcerea. Și dacă înțelegi că acolo ți-e bine și ți-e cald, și dacă știi că doar acolo, alături de el, te vei regăsi, nu pleca. E ușor să pleci din frustrare sau din orgoliu, e ușor să lași crezând că vei găsi ceva mai bun și e mult prea greu să găsești. E infinit de greu să găsești un om unic. Întoarce-te în trecut, întoarce-te la acel prim „salut” și vezi cât de mult te regăsești acolo.

Înainte de a spune „adio” adu-ți aminte de primul „salut!”