„În viață trebuie să te bucuri, nu să rabzi!” Scrisoarea sinceră a unei femei de 83 de ani

Cuvintele acestei femei te vor emoționa atât de mult… Fii gata să-ți reconfigurezi viața după lecturarea acestui articol.

,,Dragă, Berta!

Am început să citesc mai mult în ultima vreme fără a mă preocupa de praful de pe polițe. Stau în curte și admir peisajul fără a mă gândi la buruienele care cresc în grădină. Petrec mai mult timp în sânul familiei decât la serviciu.

În viață trebuie să te bucuri, nu să rabzi. Acum încerc să prind cât mai multe momente și să primesc plăcerea de la ele. Nu mai ,,economisesc” nimic. Mănânc din farfuriile ,,de sărbătoare” și beau din paharele de cristal. Acum mă bucur nu doar când pierd un kilogram, dar și când îl adaug. Mă simt mândră când chiuveta mea este de un alb sclipitor. Nu păstrez parfumurile mele preferate pentru ocazii speciale. Le folosesc chiar și când merg la magazin ori la bancă. Cuvintele ,,cândva” și ,,mai apoi” au dispărut din vocabularul meu. Totul trebuie văzut, auzit, pipăit chiar acum.

Îmi sun copiii și prietenii aproape în fiecare zi și savurez fiecare clipă când le aud vocile.

Nu pot să înțeleg de ce nu făceam aceste chestii mărunte până acum. Nu știu de ce mă lipseam de aceste mici plăceri ale vieții. Acum regret că nu am scris la timpul lor unele scrisori care trebuiau fi scrise. Regret că nu am petrecu în deajuns timp cu răposații părinți și cu soțul, că nu le-am spus mai des că îi iubesc.

Știind că sunt limitată de timp nu mai ezit să fac nimic din ce consider necesar.

În fiecare zi când deschid ochii, îmi spun că această zi va fi deosebită. Acum cunosc mai bine ca niciodată că fiecare minut și fiecare suflare este un dar.

Da, viața nu poate fi o petrecere continuă, dar atât timp când suntem aici și suntem vii, trebuie să dansăm”.