În mintea fiecărei femei există un detaliu care-i blochează șansa la fericire…

Mahatma Ghandi a spus: „Femeia nu este genul slab. E cel mai nobil dintre cele două, prin puterea sa de sacrificiu, de suferinţă în tăcere, de umilinţă, credinţă şi cunoaştere.”

Într-adevăr, aceste calități nobile i-au fost întotdeauna atribuite „femeilor adevărate”. Spunând asta, am în vedere acel prototip al femeii perfecte spre care, aparent, tinde fiecare femeie.

De mici suntem educate conform unei schițe instructive standard. Trebuie să avem un stil elegant, „feminin” și aranjat. Nici într-un caz nu trebuie să pledăm pentru o aparență vulgară. Mai trebuie și să fim cât se poate de inteligente, nu pentru că vrem asta, ci pentru că așa e orice femeie demnă de admirație. Și desigur, pe lângă miile de obligații cărora trebuie să le facem față zilnic, mai trebuie să revenim acasă, gătind și făcând curățenie.

Toți acești „trebuie” sunt doar o parte din tabloul zilnic al realității feminine.

Sunt acele puncte – tabu, care nu permit să ne proiectăm viața în maniera în care ne-o dorim.

Da, lumea a progresat. Da, drepturile femeii sunt ocrotite de lege. Și totuși, atât de multe lucruri nu s-au schimbat…

O femeie inteligentă însă, cu o privire sănătoasă asupra vieții, cel mai probabil, ar proceda altfel. Mai întâi de toate, ea și-ar gândi prioritățile. Dacă familia reprezintă o prioritate pentru ea, ar încerca să construiască o fericire comună, cu ajutorul și contribuția celorlalți membi, nu de una singură! Dacă nu, ea nici nu ar risca să formeze o familie. Pentru că ea știe ce-și dorește de la viață…

Fericirea care se ține pe spatele unui singur om, nu e niciodată fericire.

Același lucru e și cu responsabilitățile casnice. De ce să le faci singură, când le-ai putea diviza rațional în familie. Toți suntem responsabili în măsură egală de ceea ce consumăm, de igiena locului în care viețuim și de relațiile din cadrul familiei.

Nu vă lăsați pradă mediului stereotipizat. Nu vă edificați o viața complicată, după placul și principiile altor oameni. Alegeți rațional și trăiți din plin, fără a renunța la propria fericire!

D.