În lume totul e bun de uitat, bun de iubit sau bun de trimis undeva

Niciodată nu te reține lângă unii oameni mai mult decât îți dorești. Niciodată nu pleca de lângă unii oameni mai devreme decât nu ai putea trăi fără ei. Unii vin și alții pleacă. Unii pleacă și alții rămân pentru totdeauna. Contează tu să rămâi integru. Să iubești un om potrivit și să lași la timpul potrivit. Altfel toată viața va fi o goană după fericire și niciodată o trăire a ei. Altfel vei avea lecții de viață și niciodată povești de viață. Și toate astea doar pentru că nu ai îndrăznit să spui “nu” omului care nu îți place și nu ai reușit să spui “da” omului pe care îl iubești.

Nu toți oamenii sunt buni de iubit, cum nu toți sunt buni de urât. În lume vei găsi un număr constant de persoane care îți vor trezi furnicături pe piele și un număr infinit care îți vor provoca stări de antipatie. Să confunzi unii cu alții e nepotrivit. Să ignori pe primii și să trăiești cu ceilalți în aceeași casă e sinucidere curată. Nu-ți fie frică să lași dacă nu vrei, dacă te sufoci, dacă te simți aiurea în fiecare zi. Și nu-ți fie frică să păstrezi, să iubești și să lupți pentru cei care te fac fericită. Până la urmă vor conta ambele feluri de oameni, dar numai cei alături de care îți vei deschide sufletul vor rămâne în inimă.

Vrei iubire, oferă iubire. Vrei indiferență din partea cuiva, oferă indiferență. Vrei ca cineva să aibă grijă de tine, ai și tu grijă de el. Trăiește reciprocitatea și trăiește omul. Treci prin experiențe, dar fă-o cu înțelepciune. Simte fiecare moment trăit alături de cineva. Simte acel sărut, simte acea palmă și apoi fă concluzii. Apoi iubește sau lasă. Sau pur și simplu ignoră. Nimeni, dar nimeni nu îți va spune mai bine pe cine să iubești și pe cine urăști decât inima ta și mintea ta. Dacă inima și mintea se contrazic, alege cu inima. Vei avea timp să gândești de ce nu a mers. Dar niciodată nu te reține lângă unii oameni mai mult decât îți dorești. Niciodată nu pleca de lângă unii oameni mai devreme decât nu ai putea trăi fără ei.

În lume totul e bun de uitat, bun de iubit sau bun de trimis undeva. Principalul să uiți, să lași sau să trimiți la timpul potrivit și pe omul potrivit.