În lume sunt atât de multe relații fără iubire și iubire fără o șansă la relații

El o iubește pe ea, ea iubește pe altcineva și acel altcineva e căsătorit. Ea vrea să fie cu el, el nu o iubește și e indiferent, ea suferă și reproșează. El a așteptat-o ani buni, ea a venit, dar de mână cu altul. În lume găsești o mie feluri de dragoste și o mie feluri de indiferență și niciunul nu se vor asemăna.

Unii caută o viață, găsesc și lasă. Unii iubesc condiționat. Unii trăiesc sincer un moment de dragoste, dar fără o șansă de răspuns. Te îndrăgostești fără să te programezi undeva și la fel de imprevizibil un alt om se îndrăgostește de tine. De multe ori nu e unul și același om. Atunci trăiești o singurătate în doi. Atunci speri să găsești pe cineva sau dacă l-ai găsit îl vrei alături. Atunci înțelegi cât de crudă e viața, când nu poți face nimic.

Cel mai trist e când vrei să schimbi ceva și nu poți. Când vrei să fii erou dar nu pentru omul de alături. Când iubești și nu e reciproc. Când ești lângă un om dar te gândești la altul.  Sau suferi. Sau speri.

Atunci când îți dorești cu fiecare celulă din corp să îmbrățișezi pe cineva, când încetezi să numeri orele, pentru că timpul devine o așteptare continuă, când ți-ar fi suficient să știi că e bine, nimic nu mai contează. Cică fericirea este atunci când omul de alături e și omul din inimă.

Acum gândiți-vă ce simt acei care trăiesc asta în realitate și ce simt acei care nu trăiesc niciodată. Sau au gustat din dragoste, dar atât. Sunt relații predestinate la suferință, pentru că ambii sunt predispuși la indiferență. Iar să trăiești în doi fără iubire e ucigător. E momentul de dimineață când trezindu-te săruți un străin. E momentul de seară când faci dragoste cu un necunoscut. E momentul dintotdeauna când gândul îți zboară undeva departe, la niște momente din trecut.

Ce ar fi însă să fie timpul potrivit și oamenii potriviți. Să poată pune timpul câte doi oameni alături, femeie și bărbat, și același timp să le ofere veșnicia. Și siguranța că ziua de mâine îi va prinde tot împreună, iubindu-se. Dar poate asta e și dragostea, ca și suferința. Ambele nu țin cont de cine e alături. Te lovesc în plin și uneori pe viață.

În lume sunt atât de multe relații fără iubire și iubire fără o șansă la relații.