fb

„În interiorul fiecărui om se duce o luptă între lupul cel rău și cel bun. Întotdeauna câștigă cel pe care-l hrănești”

Ai putea să nu fii conștient de faptul că omul de lângă tine e un univers întreg. Universul pe care trebuie să-l descoperi, să-l analizezi, să-i accepți legile. Cu părere de rău mulți dintre noi ne grăbim să tragem concluzii pripite față de unii oameni sau nu avem răbdare să-i cunoaștem mult mai mult, nu doar în aparență. Uneori nu înțelegem de ce există oameni atât de buni, sufletiști, plini de viață, iar alții transmit în jur doar energie negativă? De ce unii pot fi drăguți, dar alții știu doar să fie aroganți și răutăcioși?

Sunt zile în care nu înțelegi de ce sunt momente când sufletul tău este plin de iubire, de soare, de o lumină divină, iar alteori te domină invidia, ura, răzbunarea, bârfa și minciuna. Nu-ți poți explica de ce în unele relații domină dragostea și înțelegerea reciprocă, iar în altele doar certurile și reproșurile. Oare dragostea nu stăpânește acest pământ? Oare ea nu trăiește în fiecare inimă și casă?

Nu e de vină timpul de afară, horoscopul sau stereotipurile. Pur și simplu în interiorul fiecărui om se duce o luptă între lupul cel rău și cel bun. Întodeauna câștigă cel pe care îl hrănești. Da, în interiorul tău mereu are loc o bătălie dintre bine și rău. Totul depinde de înțelepciunea și inteligența ta.

O dată ce răspunzi cu furie la o întrebare, nu aștepta ca acel dialog să se sfârșească cu bine. Nu spera ca relația în care ești implicat să dureze, dacă o tratezi cu indiferență. Atât timp cât nu-ți respecți părinții, nici tu nu vei fi respectat de viitorii tăi copii. Nu poți dărui celor din jur zâmbete, căldură, dacă în sufletul tău zace ura. Este imposibil să te bucuri de fericirea și succesul cuiva, dacă ești cuprins de invidie.

Ni s-a oferit libertatea de a alege. Alegem cum să fim, cine să fim. De aceea sunt oameni ca un soare, care dăruiesc lumină și căldură, dar mai există și oameni ca niște nori care aduc furtună. Vrei să ai o relație unde dragostea e cea mai puternică – fii înțelegător, iubitor, învață-te să faci compromisuri.
Ascultă-l pe cel de alături atunci când discută cu tine.

Fii omul care prețuiește viața și crede în iubire. Bucură-te de lucrurile mici și nu te plânge de greutățile pe care le întâlnești în cale. Să fii un om echilibrat și bun în zilele noastre e mai greu. De aceea încearcă să te cunoști pe tine însuți și să-ți hrănești sufletul, interiorul și propria lume cu bunătate, gânduri bune, iubire. Crede în frumos.

Bucură-te de succesul vecinului tău și iubește cum nu ai iubit niciodată în viață. Oamenii frumoși la chip cât și la suflet sunt cei care știu să aleagă dintre urât și frumos, dintre bine și rău. Tu alegi cu cine să fii și cine să fii. Tu ești cel care face alegerea. Alege corect. Totul depinde de tine.

Cu drag, Mary.

„În interiorul fiecărui om se duce o luptă între lupul cel rău și cel bun. Întotdeauna câștigă cel pe care-l hrănești” – citat indian