În interiorul fiecărui om fericit trăieşte un luptător

Acesta e un tip special de oameni. Ei ies din zona lor de confort în fiecare zi. Ei nu percep eşecul de parcă ar fi sfârşitul lumii. Ba din contra, învaţă din propriile eşecuri, greşeli şi nenorociri.Cu toţii vrem să fim fericiţi, doar că puţini oameni înţeleg cu adevărat ce este fericirea. Fericirea nu este un cadou de Crăciun. Fericirea nu o câştigi la loterie. De aceea, persoanele fericite nu doar sunt binecuvântate de soartă pentru că au obţinut fericirea, dar şi pentru că sunt adevărate persoane luptătoare în viaţa asta.

În sufletul fiecărei persoane fericite mereu are loc o luptă împotriva provocărilor vieţii şi a propriilor frici şi temeri. Pentru că, de fapt, fericirea este abilitatea de a nu renunţa, de a merge doar înainte şi de a câştiga, indiferent de situaţie. Este hotărâre şi credinţă. Speranţă şi putere de luptă. 

Viaţa nu este uşoară. Dar aşa e ea. A trăi nu este deloc uşor. Dar acest lucru nu înseamnă că este imposibil să devii fericit. Filosoful grec Epictet spunea: ,,întrucât nu putem controla majoritatea lucrurilor care se întâmplă în jur, ar trebui să ne concentrăm asupra acelor aspecte ale vieţii noastre care sunt supuse controlului“. Adică, anume pe gândurile din capul nostru. Doar eliberându-ne de emoţiile negative referitor la lucrurile care nu pot fi schimbate, vom obţine pacea interioară şi un incredibil sentiment de libertate. 

Fericirea nu este magie şi nici vreo vrajă.

Oamenii fericiţi nu au găsit bagheta magică. Şi nici nu au nimic atât de special cu care să stârnească invidia. Oamenii fericiţi sunt nişte luptători. Se trezesc în fiecare dimineaţă, hotărâţi să omoare toate temerile de sine şi să devină mai puternici. Sunt foarte răbdători şi perseverenţi. 

Există aşa o frază: „pentru fericire nu ai nevoie de multe“. Dar e greşit. Anume că pentru fericire ai nevoie de multe. Şi aici se are în vedere multă muncă interioară: muncă motivaţională, emoţională asupra propriei persoane, pentru că acest lucru nu se poate întâmpla peste noapte. Toţi am fost învăţaţi că fericirea este bunăstarea materială şi relaţiile bune şi puternice. Iar dacă nu ne încadrăm în acest tipar, ce se întâmplă? Ne simţim neputincioşi, devastaţi, mizerabili. 

Mai întâi trebuie să recunoaştem că viaţa este grea. Şi chiar dacă vei face tuturor numai bine, aceasta nu e o garanţie a fericirii. Lucrurile neplăcute li se întâmplă şi oamenilor buni. Chiar şi când încerci şi munceşti din greu să îţi atingi scopul, nu întotdeauna obţii succes. Să fii pozitiv este bine, dar să fii înţelept în eşecuri şi căderi este o necesitate. Trebuie să înveţi să reţii o lovitură, adică să accepţi cu curaj încercările şi să mergi doar înainte.

Să înveţi să accepţi pierderile şi să le confrunţi. Să realizezi că viaţa este o continuă schimbare, zi de zi şi oră de oră. Aşa a fost dintotdeauna. Aşa funcţionează lumea şi încă nimănui nu i-a reuşit să rescrie regulile jocului. Prin urmare, există doar o singură cale de ieşire – de a deveni un luptător.

Pentru a deveni adevăraţi luptători pe drumul vieţii, trebuie să te pregăteşti. Desigur, nimeni nu te învaţă cum să faci să fii fericit şi acest lucru nu îl poţi învăţa într-o singură noapte. Doar că e nevoie de timp şi răbdare. Să poţi să accepţi complexitatea lumii. Să nu fugi, să nu te ascunzi, să nu ignori şi să nu alegi drumuri mai uşoare, pentru că ele nu există. Nici pentru tine, nici pentru cei din jurul tău. Nu te preface a fi un supererou: puternic şi curajos, ca într-un film cu supereroi. Viaţa nu e un film.

Fii o persoană cu încredere în sine. Acceptă cu uşurinţă negativul, astfel vei învăţa lecţii utile din această experienţă. Vei deveni şi mai puternic. Cel mai bun mod de a înţelege cum poţi fi fericit este să te mişti. Mereu. Doar înainte. Fără oprire. 

Sursa :