„În dragoste nu poți să faci aceeași greșeală de două ori. A doua oară deja nu mai e greșeală, e alegere”

Greșelile sunt bune pentru lecții de viață. Ai greșit, ai înțeles ce nu a mers, ai corectat lucrurile, ai mers mai departe. Altfel aceleași greșeli trec în tatuaje pe suflet. Te distrug pe dinăuntru și distrug pe omul de alături.

Până la urmă pun capăt relației, încrederii și iubirii. Nu poți greși de mai multe ori fără să înțelegi că asta deja nu e fără să vrei, e deprindere. Iar să te deprinzi să minți, să trădezi sau să lași e letal în dragoste.

În dragoste tot ce faci transformă. Nu doar pe tine, dar pe ambii. Ajungi într-o zi să vezi că ai rămas același îndrăgostit sau ai devenit un insuportabil. Că ai fost corect sau ai greșit de atât de multe ori. Că ai iubit sau ai lăsat. Nimic din ceea ce faci nu rămâne fără efect.

Te implici mai mult, ai mai mult. Ești indiferent, primești indiferență. Practica bate teoria și o sută de sfaturi despre cum să păstrezi o relație nu te vor ajuta dacă nu vei face totul ca să o păstrezi. Dacă nu vei dori asta.

Iar când dorești mult nu greșești. Cel puțin nu de mai multe ori. Îți asumi faptele și cuvintele, recunoști, rezolvi și nu te oprești să demonstrezi celuilalt cât de mult îl iubești.

Să greșești nu e interzis. Dar contează cum înțelegi greșeala și ce faci după ea. Sunt bărbați, dar și femei care pasează vina către celălalt și atunci lucrurile devin mult mai complicate. Pentru că se simte când iubești cu adevărat și când vrei să o faci pe nevinovatul. Dacă unii își asumă greșelile, alții le transformă în răni pe suflet.

Relațiile în care s-a mințit la greu până la urmă se vor sfârși. Dacă nu acum, atunci peste ani de zile, dar se vor sfârși. Pentru că mai greu decât să nu fii iubit e să știi că ai fost mințit. Zi de zi, chiar și atunci când te îmbrățișa cu drag. De asta atunci când iubești cu adevărat vrei să faci lucrurile cât mai corect, să oferi mai mult și nicidecum să te eschivezi de la realitate. Dragostea în primul rând se trăiește.

Trăiești toate emoțiile, chiar și cele mai proaste și cauți să schimbi când ceva nu merge bine. Greșești și apoi îți înveți lecția, dar nu repeți asta suficient de multe ori cât să provoci indiferență, durere și chiar ură.

În dragoste se greșește iertând și se iartă o dată. După, se iubește.

De Vorbă cu Tine

În dragoste nu poți să faci aceeași greșeală de două ori. A doua oară deja nu mai e greșeală, e alegere. – citat cu autor anonim