În dragoste nu e vorba de distanță. Este vorba de direcție

Dacă iubești un om doar pentru că e alături de tine zi și noapte, atunci nu e dragoste. E deprindere. E dependență. Lucrurile adevărate se înțeleg și la distanță și oamenii adevărați se simt și la mii de kilometri depărtare. În rest, nu e vorba de neînțelegere din cauza câtorva metri în plus sau în minus. Și nici nu e vorba de lipsă de atracție, atunci când nu vezi pe cineva alături. E vorba de prezența sau absența unor gânduri și viziuni comune. E vorba să dorești aceleași lucruri legate de dragostea voastră. Să simți cu aceeași intensitate. Să priviți în aceeași direcție.

Dragostea o trăiesc cei care se țin de mână și cei care se au în gând și inimă. Dragostea e o alegere: alegi să fii cu cineva și te dedici unei relații care crezi că e pentru toată viața. Dragostea înseamnă să ajungi la o intersecție și să decideți să mergeți la stânga sau la dreapta împreună. Nu contează vârsta, distanța. Contează să mergeți împreună în aceeași direcție. Să știi că atunci când îți va fi greu, îl vei găsi alături și când va avea nevoei de tine, te va găsi aproape.

E atât de important să ai încredere în celălalt. Sunt atât de necesare compromisurile. Ele există atunci când nu te îndoiești de omul drag. Când e cu tine, indiferent că asta e la câțiva pași, în gând sau în inimă. Când aveți un scop comun, un viitor comun, o direcție comună. Când iubiți la fel, simțiți la fel și doriți la fel.

În dragoste nu e vorba de distanță. Este vorba de direcție. 

Foto:imgbuddy.com