fb

În dragoste, nu contează să fii important. Important este să contezi

Ce așteaptă o femeie de la un bărbat mai mult: să fie ținută în palme sau să fie îmbrățișată cald cu palmele? Ce își dorește un bărbat de la o femeie: recunoaștere sau dragoste? Ce vrea un om atunci când e într-o relație? Admirație sau apreciere? Demonstrație sau dragoste sinceră? Mulți confundă iubirea cu o modalitate de a-ți etala calitățile și o relație cu posibilitatea de a te afirma. Mai mare prostie nu poți să auzi. De-ar fi așa, dragostea demult s-ar vinde în doze și fiecare ar încerca să fure cât mai mult din ea. Într-o relație însă nu te implici să fii cel mai important, dar cel mai bun.

Poți să fii cel mai bogat din lume, cel mai frumos sau puternic, că dragostea te readuce cu picioarele pe pământ și-ți pune în față alegerea: sau te implici, sau nu te implici. Sau ești fericit, sau suferi. Poți să fii femeia admirată de o mie de bărbați, dar într-o relație ești femeia unui singur om. Și dacă pentru el nu contezi, degeaba e toată demonstrația de iubire. Dacă la rândul tău nu te implici, dar cauți emoții de suprafață, cum să mai ceri atitudine? Și poate bărbatul de lângă să te considere cea mai frumoasă femeie, atăgătoare și cu maniere. Dar dacă nu te va iubi, dacă nu va ține la tine, nu va avea rost frumusețea asta. Și poate femeia să vadă în bărbatul din tine putere și încredere, dar dacă nu te va iubi, dacă nu îi va păsa, nu se va lega nimic. Nu contează toată umplutura asta de sentimente goale, nu contează goana după cel mai puternic bărbat și cea mai frumoasă femeie. Contează până la urmă să fie omul tău. Cum ar fi el. Scund și cu ochi căprui sau nalt și cu ochi albaștri. Celebru sau om de rând. Frumoasă sau femeie obișnuită. Dar atât de îndrăgostită de tine. Atât de simplă, fără complicații, fără pretenția de a-ți cere ceea ce nu poți oferi. Fără atitudine de femeie de bani gata. Ea va fi omul tău și tu vei fi omul tău. Și veți conta unul pentru celălalt cel mai mult.

Spune-mi, după ani și ani de căutare, ce vei dori să ai lângă tine? Omul care te va ține în palme, oferindu-ți orice, sau omul pentru care vei conta cel mai mult? Vei dori recunoaștere sau dragoste? Vei dori să te numească cea mai frumoasă sau frumoasa lui? Înțelegi ce contează atunci când la rândul tău contezi pentru cineva atât de mult, că restul lucrurilor devin prea secundare. Înțelegi cum e să ții la cineva enorm abia după ce găsești pe acel cineva șu lui îi oferi inima și viitorul tău. Înțelegi că frumusețea reală, așa cum o știm noi, e un lucru cu dublu sens într-o relație, cum e și puterea. Înțelegi că nu contează să fii primul, ci alături de cineva. Repet, nu contează să fii primul, ci alături de cineva.

În dragoste, nu contează să fii important. Important este să contezi