fb

IKIGAI – secretul japonez al unei vieți lungi și fericite. Descoperă care este menirea ta pe acest pământ!

Pentru mulți dintre noi fericirea este un mister fără răspuns. Unii oameni consideră că fericirea constă în bunurile materiale, dar când le obțin află că ele nu le pot satisface nevoile spirituale.

În Japonia există o filosofie extraordinară – Ikigai –  motivul pentru care te trezești în fiecare dimineață.

Filosofia Japoneză se axează pe scopul atingerii echilibrului spiritual, care presupune o introspecție profundă. În acest mod omul își va putea da seama de cele mai sincere dorințe ale sale și motivația care îl stimulează să lupte.

Cel mai mare impact negativ asupra calității vieții unei peroane este lipsa motivației. Dacă ea nu știe în ce direcție să își mobilizeze energia și emoțiile, se va simți pierdută și neputincioasă.

Cât mai mult timp ne neglijăm propriul eu, cu atât mai mult pierdem legătura cu noi înșine. Cu timpul devine tot mai dificil să restaurezi relația anterioară.

În practicarea tehnicii ikigai este important să fii extrem de sincer în răspunsurile pe care le dai și extrem de onest chiar în legătură cu tine.

Dacă ești în căutarea sensului vieții, atunci trebuie să iei în considerare următoarele aspecte:

  • Ce îți place?
  • Ce abilități ai?
  • Cum ai putea să câștigi bani făcând ceea ce îți place?
  • Ce utilitate îi poți oferi lumii prin ceea ce faci?

Dacă răspunsurile la întrebările de mai sus se intersectează atunci ți-ai găsit predestinația. Ești capabil să urmezi chemarea propriei inimi, fără a îndura neajunsuri financiare.

Sună destul de problematic. Este destul de dificil să realizezi corect toate aspectele. Dar căutarea a ceea ce te pasionează îți va oferi un scop în viață, o însemnătate.

Advertisement

Această explorare a lumii interioare și exterioare îți vor ridica nivelul stimei de sine și te va face conștient de cine ești cu adevărat. Cel mai important acum este să fii hotărât și încrezut în propriile forțe.