Îi va fi dor de tine și va regreta că a plecat atunci când va înțelege aceste lucruri

A plecat fără să se întrebe ce contează cu adevărat în relația voastră, dacă a oferit suficient, dacă a reușit să se implice, dacă a avut rost. Nu mai contau detaliile, nu mai conta gândul că lasă în urmă un suflet gol, suferință și neîncredere.

Nu a vrut să treacă dincolo de superficial, să îmbrățișeze iubirea ta sinceră, să răspundă cu încredere și afecțiune la tentativele tale de a construi. Își dorea să fie liber, voia să trăiască alte aventură, să cucerească alte suflete.

Dar timpul i-a confirmat că aparențele și atitudinea superioară l-au aruncat în mocirla iluziilor și a regretelor. Și-a dat seama că tot ce trăia alături de tine era sincer, toate acele experiențe îl făceau fericit. Tu îl iubeai din toată inima.

Sentimentele tale nu ascundeau intenții egoiste, tu nu căutai să profiți de el, să te prefaci și să-i controlezi viața. Te-ai apropiat de el vrând să te conectezi emoțional, vrând să descoperi lumea lui, să-i înțelegi trecutul și felul de a fi.

Nu a recunoscut atunci, dar a înțeles că sinceritatea și grija ta l-au schimbat, l-au făcut să se simtă dorit și acceptat, l-au provocat să trăiască momentul, să se bucure de fiecare clipă, să fie recunoscător. Regretă că atunci a fost atât de indiferent.

Doar tu l-ai înțeles cu adevărat. Ai refuzat să-i interpretezi cuvintele și gesturile, să te joci cu emoțiile lui, ai ales să stai de vorbă cu el și să afli ce se ascunde în interior. Și-a permis să-și deschidă sufletul, să-ți vorbească cu încredere.

A avut curajul să renunțe la măști

Îi va fi dor de tine, pentru că va ajunge la o concluzie firească: felul tău de a fi era sincer și corect, tu îl motivai să vrea mai mult de la relație, să nu renunțe atât de ușor, să meargă cu încredere prin viață, să-și urmeze visurile.

Va înțelege că acele discuții de suflet, acele îmbrățișări, acele gânduri bune contează mai mult decât orice aventură. Tu refuzai să minți, să manipulezi, să trădezi. Îți va aprecia fidelitatea, îți va admira comportamentul, se va regăsi în lumea ta.

Îi va fi dor de cuvintele tale, va înțelege că tu ai fost singura care l-ai susținut cu adevărat și ai crezut în el. Ai rămas alături atunci când toată lumea s-a îndepărtat, ai vrut să ai grijă de inima lui, tot ce conta era fericirea voastră.

Va înțelege că-i lipsesc toate momentele petrecute împreună, felul în care se simțea alături de tine, îi lipsește optimismul tău și acea energie. Tu făceai totul din dragoste, voiai ca lucrurile să funcționeze, te detașai de tot ce era toxic.

Îi va fi dor de tine atunci când va căuta un suflet bun căruia să-i poată spună totul, când va fugi de superficial și va dori să construiască, când va accepta provocarea, dar nu vei mai fi alături. Va ști că are rost să demonstreze, să fie aproape.

Va înțelege că alături de tine descoperise liniștea și recunoștința, doar că în trecut a refuzat să accepte realitatea. Alături de tine găsise toate motivele să iubească și să fie iubit, doar că atunci s-a jucat cu sentimentele tale. Acum regretă, acum te vrea alături.

© De Vorbă cu Tine