Îi va fi dor de tine când va înțelege cât de profund l-ai iubit și cât de frumos îți era sufletul

Emoțiile superficiale se pierd în timp, nu mai au valoare aventurile și tentațiile atunci când cauți un suflet bun, o conversație sinceră, un motiv de recunoștință, o stare de bine. Vrei să îmbrățișezi sinceritatea și să lași în urmă orice gând egoist.

El nu a vrut să înțeleagă, să aprecieze, să descopere lumea ta. Poate că orgoliile l-au îndepărtat de tine, poate că în acel moment nu era pregătit pentru ceva atât de profund, poate că pur și simplu a vrut altceva, altă experiență, altă persoană alături.

Dar experiențele care au urmat și oamenii pe care i-a întâlnit mai târziu l-au făcut să ajungă la anumite concluzii, să te descopere altfel, să simtă altfel, să fie recunoscător pentru povestea voastră. A știut că tot ce a trăit lângă tine nu a fost o minciună.

Nu se va gândi la tine într-un mod superficial, nu te va dori aproape din interes. Va lăsa loc pentru admirație și afecțiune, acceptând un adevăr pe care l-a negat de prea multe ori: l-ai iubit cu adevărat, ai fost singura care l-a înțeles cu adevărat.

Va fi sigur că toate momentele petrecute împreună nu au fost o întâmplare, dorința ta de a construi alături de el nu a fost un moft personal, insistențele tale de a schimba ceva nu au fost un pretext egoist. Îi voiai binele, voiai să reușiți împreună.

Atunci nu a ales acest drum, al asumării și al implicării. Atunci a preferat să-ți spună ce vrei prea mult, insiști prea mult, ai așteptări prea mari, în timp ce tu doar îl voiai aproape, conectat emoțional, partener al tău, om drag.

Îi va fi dor, pentru că va ști ce a pierdut

Își va da seama că ești acea femeie specială, alături de care putea construi ceva special. Ești persoana care a căutat să treacă dincolo de aparențe, l-a acceptat exact așa cum este, l-a susținut în cele mai complicate momente, l-a iubit profund.

Nu a mai găsit alt suflet mai bun, mai înțelegător. Va fi firesc să să-și amintească de toate conversațiile sincere avute, de toate momentele de afecțiune, de reacțiile tale demne, de optimismul tău molipsitor, de energia ta magică.

Va descoperi că doar lângă tine s-a simțit liber și fericit, lângă tine și-a permis să-și deschidă sufletul, fără să-i fie teamă că-l vei judeca sau că vei încerca să profiți de el. Această stare de împlinire nu o găsești lângă oricine, nu o poți inventa.

Îi va fi dor de tine când se va simți atât de singur, neînțeles și retras în propria lume, acolo unde păstrează doar amintirile despre un trecut fericit. În acest trecut tu erai parte din lumea lui, erai cel mai bun prieten al său, îl susțineai în toate.

Credeai în el, erai atât de entuziasmată atunci când reușea ceva important, erai la fel de tristă când se simțea prost, împărțeai cu el momentele de fericire și toat eșecurile, îl provocai să nu renunțe atât de ușor, să aibă mai mult curaj.

Îi va fi dor de tine, de Universul tău deosebit, de naturalețea și de simplitatea cuvintelor. Îi va fi dor, știind cât de puternic ai trăit acea relație, cât de mult ai iubit, cât de sincere au fost intențiile tale.

© De Vorbă cu Tine