Iertarea este cheia pentru relațiile de succes

Iertarea este, de fapt, cea mai necesară în cupluri. Chiar dacă greșesc, oamenii se iubesc unul pe altul și luptă pentru a rămâne împreună în numele dragostei ce îi unește.

Studiile au demonstrat că iertarea este una din căile spre intimitatea emoțională. Aceasta creează un spațiu sigur pentru a permite partenerilor să fie sinceri și să-și împărtășească durerile.

Într-o relație este absolut necesar acest lucru, pentru că durerea este inevitabilă când ai profundă încredere în partenerul tău. Atunci când suntem îndrăgostiți, ne deschidem sufletele și devenim emoțional vulnerabili. Chiar și un cuvânt negândit sau urât ne poate răni.

Dacă nu vrei să fii rănit, nu iubi. Dar dacă vrei o relație frumoasă, învață cum să ierți.

Respectă alegerea iubitului/ iubitei

În primul rând, gândește-te de ce îți este alături. Amintește-ți că singurul motiv pentru care sunteți împreună este faptul că te-a ales anume pe tine din 7,5 miliarde de oameni de pe planetă.

Acceptă-i neajunsurile

Gândește-te că fiecare om cu care ai putea fi are calități dificile și supărătoare. Cercetările arată că o relație de succes depinde de alegerea înțeleaptă pe care o implementezi pentru a face față defectelor și dificultăților.

Vezi binele în partenerul tău

Asigură-te că realizezi și vorbești despre cât de mult apreciezi bunătatea pe care partenerul ți-o aduce în viața ta. Fii mai atent și ia în calcul rănile care-l determină să se comporte după cum o face.

Fii cel mai bun prieten

Exprimă-ți compasiunea față de calitățile sau comportamentul lui negativ. Ca partener, trebuie să-i cunoști cel mai bine rănile, pierderile și nesiguranța care-i provoacă acest comportament.

Acceptă ceea ce nu poți schimba și obișnuiește-te

Fă pace cu aspectele care nu pot fi schimbate. Înțelege că 70% din probleme nu se rezolvă pe parcursul unei relații. În loc să fii supărat pe partenerul tău, acceptă-l așa cum este.

Reîncepe relația

Dacă te reîncadrezi în relație, fă-o din bunătate. Dacă nu dorești să rămâi, pleacă de bunăvoie.

Fii blând/ă cu tine însuți/însăți

Relațiile sunt pline de provocări. În povestea voastră, e de-ajuns să fii blând.

Sursa :