Iată unul dintre cele mai fericite momente din viața fiecăruia

Oamenii au fost, sunt și vor fi întotdeauna diferiți. Fiecare dintre noi își are propria istorie, propriile viziuni și aspirații. Unii oameni sunt atât de plini de vervă, ambiție și rezistență, încât par a fi gata să răstoarne toți munții, pentru a-și face vocile auzite. Alții, însă, se mulțumesc cu o condiție existențială mai puțin gălăgioasă, mai modestă, dar cu siguranță – la fel de valoroasă și plină de însemnătate.

Totuși, cert este faptul că fiecare dintre noi este un om, care încearcă să-și ordoneze viața, umplându-și zilele cu provocări, victorii și suferințe. Într-adevăr, cu toții ne ducem propria luptă; cu toții ne zbatem pentru a ajunge acolo unde ne dorim, alături de oamenii pe care-i iubim, făcând ceea ce ne aduce inspirație, plăcere și sens în viață.

Dar nu e ușor acest lucru, uneori poate fi chiar imposibil…

Această lecție dură o înțelegem doar în momentul în care ne prăbușim la pământ; în momentul în care suntem storși de forțe și de motivație; în momentul în care înțelegem că suntem doar niște ființe umane și nu totul în acest Univers depinde de noi.

E cu adevărat specială această revelație. Prin ea învățăm că, uneori, să lași totul baltă și să pleci, nu înseamnă să renunți sau să arăți slăbiciune a spiritului. Prin ea învățăm contrariul, de fapt. Și anume că, uneori, devenim puternici doar lăsând în urmă ceea ce ne făcea nefericiți, înstrăinându-ne de la propriul nostru suflet; ceea ce ne ancora de ură, oboseală și neînțelegere; ceea ce nu era al nostru de la bun început. Și nu contează, dacă e vorba de un eveniment sau de un om. Contează că de-acum înainte totul va fi diferit.

E nevoie de foarte mult curaj, pentru a lăsa uitării ceea ce nu poate fi schimbat. De aceea, vă îndemnăm să-l găsiți în profunzimea lumii voastre lăuntrice și să mergeți înainte, fără a regreta trecutul. Totul este exact cum trebuie să fie. Rănile și timpul, care pare a fi pierdut, sunt o parte din noi; o parte din noi care ne-a apropriat de cine suntem, cu adevărat, arătându-ne cele mai adevărate fațete ale vieții. Ele nu trebuie urâte, ci înțelese și admirate.

Daniela M.