Iată de ce uneori îi va fi atât de dor de tine!

Pentru că niciodată nu l-ai mințit. Nu i-ai spus că ai fost altcineva și nici nu ai deviat de la întrebările sale. Ai fost mereu sinceră cu el și nu i-ai oferit motive să se îndoiască – pentru că credea în tine.

Niciodată nu l-ai dus în eroare. Nu i-ai spus „imediat cum voi fi gata” și niciodată nu i-ai promis ceea ce nu puteai face. Niciodată nu i-ai vorbit despre viitorul pe care nu ți-l imaginai și nu ai jucat cu emoțiile lui. Știa că după cuvintele tale urmează acțiuni.

Pentru că ai fost alături, oricând: pentru sunete data la mijloc de noapte, pentru petreceri, pentru drame de familie, pentru zile plictisitoare și nopți singuratice. Ai fost alături pentru discuții dificile și tăceri. Ai fost alături de fiecare dată când avea nevoie de tine.
Pentru că-l făceai să zâmbească. Atunci când obosea – puteai să trezești un zâmbet în colțul gurii sale. Râdeați împreună, chiar și atunci când aveați probleme.

Pentru că-l înțelegeai. Îi înțelegeam ochii, zâmbetul, cum i se mișcă corpul atunci când își făcea griji. Ai înțeles ce înseamnă liniștea înainte furtunii. Nu aveai nevoie de explicații.

Pentru că l-ai iertat. I-ai iertat egoismul, tăcerea, cuvintele dure și momentele de neînțelegere. L-ai iertat pentru că nu te accepta așa cum erai. Și pentru ceea ce putea să facă pentru voi și nu a făcut.

Pentru că l-ai acceptat. I-ai acceptat latura ascunsă a vieții sale, neajunsurile, slăbiciunile și neîncrederea. L-ai acceptat din toată inima, pentru că așa simțeai.

Acum nu mai sunteți împreună. Poate să nu te mai sune la miezul nopții, să te invite la cină sau să-ți spună despre problemele sale. Nu se mai poate baza pe tine. Îi este dor, pentru că știe că vei găsi pe cineva mai potrivit pentru tine.

Pentru că el nu este așa. El nu are secrete, el nu are sarcasmul și indiferența lui. El nu refuză să vorbească despre lucrurile care cu adevărat îl deranjează. El știe cum să fie alături. El nu va trăi după niște reguli, va simți cu adevărat. Îi este dor de mine, pentru că știe cât de mult l-ai iubit. Probabil așa cum nimeni nu a mai făcut-o.