Iată de ce trebuie să-ți răsfeți bărbatul! Motivele pline de dragoste ale unui psiholog

Pe un copil trebuie să-l alinți, ca acesta să nu se îndoiască de iubirea părinților. Unei femei trebuie să-i faci complimente, ca aceasta să simtă atenția unui bărbat. Dar cum rămâne cu bărbații? Despre ei se vorbește prea puțin în acest sens. Ei au nevoie de căldură și gingășie nu mai puțin decât femeile și copiii. Pe bărbați trebuie să-i răsfeți. Iată motivele invocate de psihologul Elena Mkrtîcian.

Pe bărbații noștri trebuie să-i răsăfțăm. Nu ca răspuns la gesturile lor de atenție, nu după principiul „eu ție-tu mie”. Nu temporar și nu de sărbători. Trebuie să-i răsfățăm fără motiv, în fiecare zi. Acest moment va deveni un ritual, un stil de viață al relației în care care oamenii nu se testează reciproc, dar se susțin cu gingășie.

Ce înseamnă să răsfeți?
…să mergi singură la cumpărături, chiar dacă nu vrei;
…să-i repeți: „Ce-aș fi făcut fără tine?”;
…să-i lași o felie mare de tortă, deși ai vrea să o mănânci pe toată;
…să nu-l critici și să nu-l cicălești;
…să-ți aduci aminte despre dorințele și preferințele lui.

Lista poate continua. Nu e supunere, nu e o demonstrație publică a ascultării, nu este exagerare. Este dragoste. Una simplă, atât de necesară. Cel mai important e să fac asta fără a cere ceva în schimb. Fără gânduri ascunse și planuri meschine. Doar așa bărbații vor răspunde cu reciprocitate și-ți vor oferi de o mie de ori mai mult.

Asta înseamnă că: 
…uneori ei singuri merg la cumpărături;
…îți spun „Relaxează-te”;
…pe drum spre casă cumpără fructele tale preferate;
Lista poate continua.

Atunci când zic femeilor să-și răsfețe bărbatul, deseori aud: „Oare fac prea puțin pentru el? Gătesc, spăl, fac ordine. Totul pentru el!” Păi nu e ceea ce trebuie. Dacă, făcând totul, te gândești mereu la asta, ba chiar îi amintești de fiecare dată, atunci nu e vorba de o relație potrivită, dar de statutul de jertfă. Cui însă îi trebuie o jertfă? Nimănui! El nu te poate accepta.

Cea mai sigură cale spre nicăieri – e încăpățânarea. Jertfa automat atacă: „Te-am rugat să faci asta?” Cu cât mai mult jertfești, cu atât mai mult încarci omul de alături cu starea de vină.

Iubirea nu trebuie să fie cu pretenții, cu sarcini. În mintea noastră e o veșnică așteptare a ceva rău. De aici și vin încordarea, stresul, fricile, bolile. Încetează în primul rând să nu mai ai grijă de tine. Trebuie să ai grijă, să te răsfeți. Apoi, răsfață pe omul de alături.

Omul care este răsfățat și de care celălalt are grijă, viața continuă să-l răsfețe. Pentru că este și cealaltă parte a monedei. Cel care este răsfățat nu poate fi agresiv. El este bun, el nu presupune în fiecare întâlnit un dușman, el este deschis pentru a comunica. Deci elimină stereotipurile din capul tău. Să răsfeți nu înseamnă să fii sclava lui, dar să admiri, să manifești interes, să simți, să ai grijă, să fii alături.

Deseori femeile nu știu cum să răsfețe un bărbat, cu ce să înceapă. Eu le spun: oferiți cadouri. Cheltuiți bani pe bărbații voștri. Nu neapărat mulți și nu neapărat cadouri scumpe. Important doar ca banii să nu suplinească golul lăsat de lipsa iubirii.

E fericit acel cuplu în care cadourile se oferă regulat și nu neapărat cu un motiv. Alintă-ți bărbatul, răsfață-l și atunci vei vedea cât de mult te va iubi.

Sursa :