Iată de ce trebuie să încetezi să îți planifici viața!

Trebuie să ne împăcăm cu gândul că viața se mișcă continuu și în același timp este ireversibilă. Într-o fractură de secundă viața ta devine diferită. În acest sens ea este chiar imprevizibilă. Deseori privim spre trecut și ne întrebăm cum ar fi fost destinul nostru dacă am fi procedat în alt mod.

Adevărul este că nu putem controla ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Dar cu toate acestea investim o cantitate enormă de energie pentru îndeplinirea unei acțiuni. Problema este că suntem sclavii propriilor iluzii.

Trebuie să muncești asupra ta și să te înveți să accepți cursul firesc al vieții, să îți îmbrățișezi chiar și propriile indecizii și neîncrederi. În scurt timp te vei simți eliberat de griji și de stres.

Viața niciodată nu urmează un plan. Există prea mulți factori și elemente care îți pot influența pozitiv sau negativ viitorul. De ce ar trebui să încerci inutil să faci planuri când nu există nici o garanție că ele se vor realiza?

Schimbă-ți viziunea asupra vieții și concentrează-te pe lucrurile pe care le poți influența. Nu te axa pe viitor, ci pe prezent și pe ce poți face ca să îl îmbunătățești. Viitorul îți este necunoscut, totul ce îți poți dori la moment este să îndeplinești sarcini care vor avea un efect imediat asupra vieții tale.

Trebuie să te simți comod în situațiile incomode. Această idee poate părea absurdă, dar este una foarte valoroasă. Viitorul este imprevizibil, deci trebuie să fii gata pentru orice situație și să fii pregătit să-i reziști. Viața nu întotdeauna va fi plăcută, de aceea trebuie să mergem la compromis cu noi înșine.

Ca să trăiești în prezent este foarte important să renunți la trecut. Este în favoarea ta să devii flexibil emoțional și să nu te ancorezi de ceea ce nu mai există.

Nu încerca să anticipezi viitorul, pentru că pierzi ceea ce ai aici și acum. Viitorul este încă inexistent, ceea ce contează este doar secunda în care trăiești.

Nu le permite temerilor să te domine. Respiră adânc și gândește-te obiectiv la ce ai putea face ca să te simți mai bine. Relaxează-te pentru a putea înfrunta stresul și gândurile pesimiste.

Când vei elibera anumite lucruri, vei avea energia necesară pentru a îndeplini altele. Cu abilitățile noi pe care le vei acumula vei fi în stare să găsești întotdeauna mai multe variante de răspuns. Fii deschis către schimbări și prinde momentul.