De ce pentru multe cupluri rutina într-o relație pare ceva plictisitor și groaznic

Încă din copilărie ni se spune despre cât de minunată este viaţa şi câte aventuri şi frumuseţi extraordinare ne aşteaptă la maturitate. Creştem. Ne maturizăm. Privim filme romantice, presurate cu dulcegării ireale. Începem să visăm, să interpretăm viaţa absolut incorect, fiind lipsiţi de experienţă şi de obiectivitate.

Apoi intervine REALITATEA.

De aici începe viaţa, în sensul său deplin. Obligaţiile zilnice, aceleaşi circumstanţe şi aceleaşi feţe, treptat, ne fac să urâm rutina căreia suntem supuşi. Dar toate aceste lucruri sunt acceptabile. În afară de contextul relaţiilor amoroase. Acest gen de rutină e distrugătoare, suferindă şi ne face, involuntar, să ne distanţăm de partenerii noştri.

Cum se manifestă acest lucru?

Devenim tot mai preocupaţi de muncă, de curăţenie şi de oricare alt gen de obligaţii. Ieşim în lume tot mai rar şi mai rar. Neglijăm propriul aspect fizic, dar şi suprimăm propria senzaţie a lăuntricului. Nu ne mai pasă de aspectul fizic al partenerului nostru. Suntem în permanenţă obosiţi şi niciodată nu găsim timp pentru a-l petrece într-o manieră romantică şi frumoasă.

De ce se întâmplă acest lucru?

Cât de straniu nu ar părea explicaţia dată, la prima vedere, răspunsul e simplu – ATITUDINEA. De ea depinde fericirea noastră în cadrul relaţiei. Fie chiar şi în cadrul unei relaţii stăpânite de o rutină puternică şi îndelungată.

Când vorbim despre atitudine, avem în vedere modul de interpretare a rutinei. Oamenii, de regulă, supraapreciază conotaţia negativă a acestui fenomen psihologic. Dar atât de puţini şi-au dat seama că, de fapt, cheia spre o relaţie/căsnicie fericită nu este întruchipată în aventuri constante, în călătorii exotice sau în prevalarea continuă a pasiunii, ci, deopotrivă, într-un ataşament şi un confort autentic.

Aceste două elemente sunt premisele rutinei.

Important e să ne schimbăm atitudinea faţă de acest cuvânt. Să ne dăm seama că rutina nu este întotdeauna un indicator al unei relaţii toxice, dar şi un semn al unei alte etape ale iubirii. A unei etape, considerabil mai superioare şi mai mature decât pasiunea efemeră pe care aţi trăit-o până acum.

De aceea, depăşiţi interpretările copilăreşti despre viaţă şi iubire, şi dăruiţi un nou suflu rutinei voastre frumoase!

Sursa :