Iată de ce pentru fiecare din noi este vital să pierdem mai puțin timp la serviciu

Iată motivele pentru care munca nu ar trebui să ocupe atât de mult timp și spațiu în viața noastră.

Filosoful britanic Bertrand Russell a fost unul dintre puținii care au muncit dedicat întreaga lor viață. Fiind laureat al Premiului Nobel, a ținut sa promoveze ideile de altruism si fericire comună.

Iată cum se pronunță scriitorul în unul dintre eseurile sale: ,, Trebuie admis faptul că organizarea adecvată a timpului recurge din cultură și educație. O persoană obișnuită să lucreze fără pauze, se va plictisi în situați în care nu va avea de lucru.

Noi avem nevoie de diversitate în tot ce ne înconjoară, inclusiv în randamentul muncii.”

Lucrează pentru a trăi, dar nu trăi pentru a lucra!

Russell punctează faptul că noi ne gândim doar la banii pe care nu-i putem câștiga. Pe noi nici măcar nu ne interesează dacă avem nevoie, cu adevărat, de lucrurile le care ni le dorim orbește.

În lumea contemporană cuvântul ,,odihnă”, presupune doar câteva ore de pauză. În acest răstimp trebuie să ne ocupăm cu ceva. De regula, alegem să mergem la film sau la o plimbare.

Din cauza faptului că suntem prea focusați pe serviciu, nu mai suntem capabili să ne diversificăm timpul liber.

Russell spune că omenirea, pur si simplu, a uitat că odihna pasiva nu este unica modalitate de a-și reîmprospăta forțele.

Putem deduce o idee foarte ironica la Russell și anume că omenirea este obsedată de lucru. Este, totuși, important să nu neglijăm odihna. Atât lucrul, cât și relaxarea sunt foarte importante, dar ambele trebuie dozate in mod corespunzător.

Uneori, anume în timpul odihnei îți pot veni ideile perfecte pentru soluționarea unei probleme la serviciu.

Lucru ne ajuta să dobândim venit pentru a trăi. Dar din moment ce ea ocupă prea mult spațiu, noi începem să ne mințim.

Atunci ne intoxicăm cu idei false precum că familia și prietenii reprezintă importanță secundară.

Sursa :