Iată de ce oamenilor deștepți și independenți le este atât de greu să își găsească adevărata dragoste

E mult mai uşor să iubeşti când eşti tânăr. Odată cu trecerea timpului şi acumularea experienţei, este dificil să găseşti o iubire siceră. Dar de ce? Totul ar trebui să fie invers. Experienţa şi înţelepciunea dobândită ar trebui să facă mai simplă calea spre marea dragoste.

Starea de îndrăgostire, în mare parte, e o alegere voluntară. Acest sentiment nu vine de la sine. Tu îl provoci să existe.

Cu anii, magia iubirii dispare. Cu cât mai inteligenţi devenim, cu atât mai puţin ne mirăm de lucrurile din jur. Cu cât mai mult înţelegem dragostea, cu atât mai greu este să găsim romantismul. Cu toate astea, mulţi dintre cei mai inteligenţi oameni ai planetei spun că se îndrăgostesc extrem de uşor.

Probabil iubirea depinde de alţi factori. Cel mai comun este propria necesitate şi dorinţă de a fi iubit.

Să revenim însă la întrebarea forte:  de ce oamenii independenţi şi inteligeţi găsesc dragostea mai greu?

Independenţa poate uşor să distrugă o relaţie. Întreabă-te de ce oamenii se despart chiar dacă au o relaţie frumoasă? Deoarece vor independenţă şi nu rezistă prezenţa non-stop a partenerului.

Atunci când doi oameni formează un cuplu, renunţă la o mare parte din independenţa lor. Dar multe persoane se simt constrânse în astfel de circumstanţe.

Cea mai bună soluţie ar fi să găseşti o persoană cu caracter similar, care ţi-ar înţelege perfect dorinţa de a fi uneori singur.

Nivelul crescut de inteligenţă – iată o altă piedică în calea iubirii. Din moment ce există teorii verificate în toate domeniile (fizică, matematică, astronomie, până şi în literatură), oamenii cer o explicaţie clară şi concisă a sentimentelor pe care le au. Însă iubirea și emoţiile sunt lucruri relative, individuale.

Din această cauză mulţi intelectuali sunt sceptici, ei refuză să se lase tentaţi de acest sentimet magnific.

Dar iubirea nu este magie – noi facem iubirea magică.