Oamenii care au înșelat o dată nu se vor opri niciodată să înșele

Odată ce a înșelat – va înșela mereu. Cei care iubesc să-și înșele partenerul, trădând emoții, planuri și visuri comune – vor trăda din nou.

O nouă cercetare, analizând comportamentul celor care au înșelat și reacțiile care au loc în creier a formulat câteva răspunsuri care confirmă aceste afirmații.

În articolul „Flexibilitatea creierului la minciuni” se explică un fenomen interesant: cu cât mai des omul minte și înșală, cu atât mai puțin vinovat se simte față de acest gest.

Acest lucru se întâmplă din cauza unei regiuni a creierului, care oferă un răspuns negativ, atunci când oamenii mint.

În schimb, de fiecare dată când nu suntem cinstiți, reacția slăbește.

Reacția la aceste acțiuni repetate de mințire se reflectă în scăderea reacției emoționale față de aceste decizii. Astfel, importanța acestora scade.

Atunci când facem exces, ne simțim rău. Însă data viitoare vom simți o vină mai mică și tot așa mai departe, până când de la simțul vinovăției nu va rămâne nici urmă.

Factorul care ne împiedică cel mai mult să înșelăm este acea reacție emoțională la cât de prost ne vom simți după.

Procesul de adaptare micșorează această reacție, făcând posibilă astfel șansa unei noi înșelări.

Cei care înșală frecvent se pot adapta acestei situații și nu se mai simt vinovați. Experimentul a avut drept scop testarea capacității oamenilor de a minți.

Participanților la experiment li s-a oferi un borcan plin cu monede și li s-a cerut să-și ajute partenerul, căruia i s-a oferit o imagine neclară a acestui borcan – să descopere câte monede sunt în el.

Însă atunci când li s-a spus că vor primi o recompensă financiară dacă partenerul lor nu va ghici numărul monedelor din borcan – aceștia au mințit. Astfel, zona din creier responsabilă de acest aspect a reacționat.

Indiferent de orice, nu minți omul drag ție și mai mult decât atât, nu-l înșela niciodată!

Sursa :