Iată de ce este aproape IMPOSIBIL să te căsătorești din iubire!

Cărțile artistice, filmele și publicitatea descriu familia ca pe o formă de organizare socială în care întotdeauna domină iubirea și armonia, însă realitatea este radical diferită de imaginea pe care încearcă să o promoveze arta și mass media. Familia este o muncă continuă asupra relației care constă în acceptarea unei realități destul de dure.

Iubirea este a șaptea etapă în orice căsătorie!

Prima etapă este perioada romantismului. În acest stadiu vei dori să oferi partenerului toate resursele emoționale disponibile.

Relația este dominată de pasiune și exuberanță sentimentală. Te arunci în brațele noului partener cu o speranță oarbă, în așteparea realizării tuturor scenariilor din reclame.

A doua etapă este caracterizată prin abundență de romantism și pasiune. Atunci când știi că ai tot de ce e nevoie pentru a fi fericită, dar activitatea ta emoțională devine tot mai amplificată și curând își pierde din valoare.

A treia etapă este cea a dezgustului pe care îl simți față de tot ce te înconjoară. Îți dai seama că imaginea din capul tău despre căsătorie nu coincide cu realitatea.

Vrei să întorci timpul înapoi ca să poți face o altă alegere. Aceasta este perioada când multe cupluri decid, până la urmă, să divorțeze.

A patra etapă este una în care conștientizezi că relația poate supraviețui dacă o sa ai răbdare și o să te resemnezi cu imperfecțiunile ei. Începi să analizezi toate părțire pozitive ale trecutului petrecut împreună și te axezi pe ele.

A cincea etapă este cea a loialității față de partener. Te atașezi de soț și invers, pentru ca să consolidați mariajul cu valori comune.

A șasea etapă este etapa cooperării și prieteniei.

A șaptea etapă este creionată de o iubire adevărată. Cea care era atât de sesizabilă și puternică încă de la început.

Statistic, astăzi 80% dintre cupluri divorțează, de regulă cedând deja la a treia etapă. În trecut, totul era diferit. Pentru că divorțul era acceptat doar din motive întemeiate, partenerii erau nevoiți să lucreze intens asupra propriei relații.

Mânați de dorința ca viața lor de familie să fie fericită, ei nu aveau de ales decât să depună efort maxim și să depășească crizele emoționale. Dacă treceau de momentul critic, iubirea apărea în viața lor atât de firesc.

Sursa :