Iată de ce Dumnezeu vă apropie de anumiți oameni, apoi îi lasă să plece

Uneori este foarte greu să explicăm de ce simțim ceea ce simțim pentru cineva anume. De ce pentru cineva inima noastră bate prea repede, de ce simțim o atracție pentru cineva necunoscut? Avem impresia că parcă anume Dumnezeu ne unește cu cineva, pentru că acei oameni sunt necesari în viața noastră. Sunt oameni care ne vor învăța lecții importante despre viață și despre noi înșine. 

Există motive pentru care ne simțim atrași de anumite persoane. Privind în urmă, înțelegem că nu au existat persoane în viața noastră care să nu ne învețe ceva sau care să nu joace un rol foarte important. Ironia sorții este că majoritatea persoanelor au fost prezente în viața noastră doar pentru moment, pentru că scopul lor era să ne arate un alt drum, apoi să ne elibereze.

Uneori, scenariul vieții noastre ne arată ce tip de oameni atragem și cred că anume în asta constă frumusețea credinței noastre: atunci când Dumnezeu ne trimite exact pe cine avem nevoie la un moment dat.

El ne oferă răspunsurile pe care le căutăm anume prin acești oameni. El ne luminează sufletele și inimile, aducându-ne mai aproape de oamenii care descoperă ce este mai bun la noi. 

Uneori, încercăm să păstrăm în viața noastră acești oameni pentru totdeauna. Doar că nu acesta este rolul lor. Ei nu trebuie să rămână pentru totdeauna, pentru că Dumnezeu le-a dat un alt rol de îndeplinit. Dumnezeu a considerat că ei trebuie să apară în viețile noastre doar pentru a ne face mai buni pentru cei care vor rămâne pentru totdeauna.

Noi, însă, ne facem griji atunci când acestor persoane le vine rândul să plece, pentru că nu știm cum să îi lăsăm să plece. Nu înțelegem de ce pleacă, ce anume îi îndepărtează pe ei, după ce ne-au făcut fericiți, după ce ne-au vindecat. 

Dacă credem că persoanele bune din viața noastră și frumusețea, bunătatea lor va fi risipită, iar dragostea lor va muri, ei nu vor mai rămâne pentru noi atât de inspirați, dar vor deveni o povară, pe care nu vom ști cum să o ducem. Pentru a-i lăsa să plece, avem nevoie de credință.

Să credem că mai bine să lăsăm totul așa cum este. Așa cum trebuie să fie. Totul se va distruge dacă vom încerca să schimbăm ceva. Poate acești oameni sunt niște îngeri, trimiși nouă să ne dea o lecție, să ne vindece, să ne facă mai buni. Iar când le va veni vremea, ei vor zbura  spre alte vieți și destine, să facă lumină și în viețile altcuiva, să facă fericiți și alte suflete pământești.

Când întâlnim pe cineva în viața noastră, vom ști dacă e acea persoană care trebuie să rămână. Vom înțelege dacă a venit să ne țină doar de mână sau a venit să ne țină de suflet.