Iată de ce Dumnezeu vă apropie de anumiți oameni, apoi îi lasă să plece

Fiecare experiență avută în viață nu a venit întâmplător. Fiecare om întâlnit a avut rolul său important, chiar dacă această interacțiune nu a durat pentru totdeauna. Sunt oameni care nu vor deveni suflete pereche și totuși ne vor schimba decisiv.

Uneori, absolut în mod întâmplător, ne atașăm de unele suflete, simțind că în acel moment locul nostru este acolo, alături. Trăim momentul, procesăm informația primită, facem schimbul de energie, învățăm lecția și apoi ne despărțim.

Fiecare își urmează drumul său, gata să interacționeze cu alți oameni și să construiască alte momente cheie. Poate fi vorba despre o relație de iubire, despre o prietenie, despre un coleg la serviciu sau chiar și despre un străin.

Dumnezeu aduce în viața ta oamenii de care ai nevoie exact atunci, chiar dacă nu conștientizezi asta. Abia mai târziu îți dai seama cât de mult au contat, cât de mult te-au schimbat, te-au ajutat să treci peste o criză emoțională sau pur și simplu să devii un om mai bun.

Nimic nu este întâmplător în viața noastră. Scenariul vieții este construit în așa mod, încât să luăm tot ce este mai bun de la fiecare experiență. Este suficient să facem o analiză a tuturor întâlnirilor avute și vom înțelege că toate au avut un rol.

Dumnezeu va trimite oamenii pe care îi putem accepta în acel moment al vieții, vom primi anumite răspunsuri importante exact prin acești oameni. Care este rostul nostru, care este drumul corect, ce alegeri să facem în viață.

Ei ne vor arăta drumul, apoi vor pleca

Rolul acestor oameni în viața noastră s-a încheiat. Chiar dacă am crezut atunci că acea relație înseamnă mai mult, că acea prietenie este pentru toată viața, realitatea va demonstra contrariul. A contat lecția, nu neapărat omul.

Omul de atunci a fost purtătorul lecției, mesagerul ei. Intermediarul între noi și Dumnezeu. Este felul în care am fost ajutați să devenim mai buni, mai înțelepți. Sau invers, noi să ajutăm acei oameni să devină mai buni.

Nu trebuie să ne îngrijorăm atunci când acești oameni pleacă din viața noastră, fiind disperați că nu vom găsi pe cineva mai bun. Ajungem în acel moment să ne învinovățim pentru plecarea lor, să ne asumăm prea mult emoții.

Dar nu a fost vina noastră, nu a fost vina nimănui. Acești oameni pur și simplu nu au fost pentru totdeauna. Vorbind de rău, criticând plecarea lor, victimizându-ne, nu facem decât să minimizăm impactul lecției.

Trebuie să descoperim credința în noi. Să credem că așa a fost cel mai bine, așa trebuia să se întâmple. Să credem că anume acest proces ne-a ajutat să ne transformăm, să evoluăm, să fim pregătiți pentru o viitoare relație.

Dumnezeu ne va apropia de unii oameni, apoi îi va îndepărta. Fiecare va urma drumul său, dar va rămâne în urmă recunoștința, lecția, valoarea interacțiunii. Trebuie să apreciem mult aceste momente ale vieții.

© De Vorbă cu Tine