Iată de ce ar trebui să-ți pese de propria ta dezvoltare, chiar dacă ești mulțumit cu ceea ce ai!

Din momentul în care omul are un serviciu de succes, o familie împlinită şi un acoperiş deasupra capului, începe să se simtă prea confortabil și se relaxează, iar dorința și motivația de a se dezvolta pe plan personal dispare.

Trăim într-o epocă a dezvoltărilor tehnologice fără precedent. În ultimii o sută de ani tehnica a înaintat cu paşi gigantici. Chiar dacă acum ne simţim bine în situaţia în care avem norocul să ne aflăm şi nu ne dorim vreo schimbare, peste câţiva ani nu va mai fi astfel. Atunci vom regreta timpul pe care nu l-am folosit util.

Istoria umană începe milioane de ani în urmă. La început oamenii se protejau prin cele mai primitive modalităţi, însă odată cu timpul ele au devenit mai progresiste.

Până la Revoluția Tehnică din secolul XIX-lea, totul se dezvolta destul de încet.

Tehnologia ne afectează substanţial viaţa în toate domeniile. Acum practic fiecare om are un smartphone. Iar fiecare smartphone include în sine o cameră video, o agendă, magazine online, biblioteci, şi multe altele.

Cum să fim într-un pas cu toate astea?

Indiferent de efortul pe care-l depui, e imposibil să ghiceşti până unde va progresa contemporaneitatea. Nu putem cunoaşte de ce aptitudini vom avea nevoie peste 5  sau 10 ani.

Verifică-ţi cunoştinţele

Toţi ştim cât de important este să înveţi lucruri noi. Dar în acelaşi timp este extrem de plăcut doar să te bucuri de moment. Dar dacă nu vom munci pentru a deveni mai buni, această clipă plăcută îşi va găsi sfârşitul.

Uită de tot ce e vechi şi învaţă tot ce e nou

Doar după ce te vei autoaprecia în mod just vei putea decide de ce ai nevoie şi ce nu este necesar în viaţa ta. Doar analizarea minuţioasă a propriei personalităţi îţi va oferi răspunsurile necesare şi drept rezultat – succesul mult dorit.

Astfel, deşi nu poţi prezice viitorul şi nu ai nici o siguranţă în ziua de mâine, vei avea un as în mânecă. Dacă vei fi gata de schimbări radicale, le vei înfrunta uşor şi le vei face faţă cu brio.

Mereu ţine minte: e uşor să fii fericit la moment, dar nu uita că fericirea este trecătoare. Pentru a o menţine este nevoie de mult efort şi muncă asiduă.

Mai mult decât atât, munca continuă te va revitaliza, te va ajuta să devii o personalitate integră şi demnă de respect, atât pentru cei dragi, cât şi pentru cei care vor purta o scurtă, dar interesantă, conversaţie cu tine.

Sursa :