Iată cum trebuie să pleci dintr-o relație care te face nefericită fără a avea mustrări de conștiință

Cât de complicate nu ar părea lucrurile acum, nu uita de ceva important – tu nu ești singură!

Nu ești singura care suportă această povară grea și care suferă atât de mulți din cauza ei. De aceea, analizând situația din perspectiva tuturor care au depășit-o până la urmă, începe procesul de evadare din relația toxică care te suprimă spiritual și vindecarea ta sufletească amintindu-ți originea, premisele și motivul care a cauzat această deprindere greoaie care acum nu-ți permite să-ți trăiești viața.

Nu-i așa că a început prin conflicte mici și certuri constante care apoi au evoluat în despărțiri la fiecare pas? Ambii încercați să reabilitați sentimentul frumos și incomparabil pe care l-ați trăit cândva, dar ori de câte ori nu ați încercat acest lucru, nimic nu se mișcă din loc.

Și atunci apare întrebare: „De ce efortul vostru nu este suficient?”

Există milioane de interpretări psihologice, dar și filozofice ale acestei situații, dar până la urmă există o singură decizie corectă în acest sens – renunță la ceea ce te face nefericită și mergi înainte!

Firește că teoretic totul pare mult mai simplu și mai lipsit de suferință. Dar trebuie să înțelegi un lucru important: nici o forță a lumii, nici o privire plină de prejudecăți a prietenilor sau a familiilor voastre și nici un fel de frică că nu vei găsi ceva mai bun nu trebuie să servească drept motiv de a te distanța de o persoană, alături de care îți pierzi cei mai frumoși ani ai vieții.

Și mai ales nu contează cât timp ați fost împreună. Indiferent de faptul că ați trăit o lună sau 30 de ani într-o relație/căsnicie, dacă intimitatea și relația spirituală de cândva a dispărut între voi, atunci cifrele nu vă obligă să vă distrugeți din punct de vedere psihologic unul pe celălalt.

Nu uita că niciodată nu vei găsi persoana potrivită care te va face fericită, dacă vei continua să fii legată de trecutul tău. Nu accepta o soartă care te face să te simți atât de prost și care nu îți este predestinată. Ține cont de valoarea personalității tale și de spiritualitatea ta lăuntrică și atunci totul va reveni la armonia mult dorită.

Sursa :