Iată cum scăpăm de o căsnicie toxică și nefericită și cum evităm deciziile incorecte în viață

El ajunge acasă. Copiii fug la ușă să-l întâlnească. Ea îl îmbrățișează, îl întreabă ceva. El răspunde absent și pasiv. Sau nu răspunde deloc.

Iat-o! Familia perfectă, unde există un cuplu căsătorit, copii, un apartament spațios, poate chiar o mașină. Ambii au un job bine plătit și ambii își știu și își îndeplinesc responsabilitățile atât de bine. S-ar părea că ei au totul, pentru a fi cu adevărat fericiți.

Da, ei au totul… în afară de fericire.

De ce ar conta faptul că ei nu se potrivesc și acea afecțiune scurtă care a trecut demult prin inimile lor nu trebuia să se transforme într-o căsnicie… Ceea ce contează de fapt e ca totul să rămână așa cum este, pentru că așa e mai comfortabil pentru toți, nu-i așa?

El admiră zilnic o altă femeie. O vede plimbându-se prin oraș sau spunând un discurs la o conferință. O vede zilnic la muncă. Câteodată găsește putere în el pentru a o invita la cafea. Se întâmplă și să-i atingă ușor mâna, iar ea să și-o ia repede la o parte, pentru că o chinuie gândul că face ceva incorect.

Apoi ambii se întorc acasă la familiile lor. Gătesc ceva sau fac curățenie prin apartament. Apoi aprind televizorul, își toarnă un pahar de vin, se așează în fotoliu și încep să viseze…

Se gândesc la ce s-ar fi putut întâmpla dacă nu ar fi fost căsătoriți. Sau dacă nu s-ar fi simțit atât de singuri și nefericiți în sânul familiei.

Atunci când vrem să schimbăm ceva, suntem supuși unei frici colosale. Ne este frică să pierdem tot ce avem și să regretăt toată viața. Dar… Ce pierdem până la urmă, dacă nici nu am avut nimic din ce ne făcea fericiți.

De ce n-am putea înțelege în sfârșit că nici copii, nici rudele sau societatea nu ne vor opri din calea spre o viață corectă, dacă asta e ceea ce ne dorim cu adevărat. Copii vor înțelege. Ei vor putea crește personalități mai degrabă într-o familie dispersată, decât în una unde părinții își „clocesc” nefericirea. Iar rudele și societatea nu au decât să-și trăiască viețile lor și să vă provoace și mai multă suferență, sub pretextul că țin la voi.

Sunteți doi oameni maturi și conștienți. Luați-vă viața în mâini și faceți o schimbare corectă pentru întreaga voastră familie. Nu vă pierdeți anii, suferind și provocând suferința altora. Fiți puternici și atunci totul se va aranja…

Sursa :