Iată cum să recunoști o prietenă cu o influență toxică, de care ar trebui să te îndepărtezi chiar acum

Deseori se întâmplă ca în viața noastră să existe diverse persoane în care avem încredere, fără a ne da seama cât de toxică este de fapt influența lor în viața noastră. Iată câteva tipologii ale prietenelor, de care trebuie să te îndepărtezi:

Tipul tutorelui

Firește că e minunat să ai o prietenă grijulie, care te-ar face să te simți valoroasă. Genul de prietenă care te-ar suna ca să verifice că ai ajuns bine acasă sau care te-ar vizita, atunci când te simți rău. Dar se mai întâmlă și ca această grijă să capete o amploare exagerată.

Dacă implicarea prietenei în viața ta ajunge să fie prea mare, asta e o problemă. Ea se comportă absolut incorect, făcându-te să te simți suprimată de personalitatea ei. Ea îți dictează ferm convingerile ei despre viață. Ea îți mai inspiră și anumite alternative de rezolvare a problemelor. Toate acestea pentru a-și satisface „statutul” de femeie experimentată și înțeleaptă.

Regina dramelor

Susținerea este o componentă fundamentală a oricărei relații inter-umane. Atât timp cât ne numim prietenii cuiva, suntem datori să le oferim sprijinul nostru în perioadele complicate și să ne asigurăm că ei se simt bine, din punct de vedere spiritual.

Dar în cazul în care prietena ta îți vorbește fără oprire despre toate neplăcerile din viața ei, dramatizând totul extrem de mult, atunci asta nu e deloc bine. Cu toții avem dramele noastre personale, dar important este să dozăm informația expusă, pentru că în caz contrar riscăm să afectăm aura altcuiva prin energia noastră negativă.

Întotdeauna, trebuie să ținem cont de acest lucru și să aducem prietenia noastră cu persoana dragă la o stare armonioasă și echilibrată.

Fata rebelă

Genul de prietenă alături de care te simți relaxat și bine. Vă este foarte vesel împreună. Trăiți aventuri frumoase și experimentați lucruri noi. Și asta e chiar frumos. Doar că toate acestea pot avea consecințe negative.

Trebuie să fii întotdeauna extrem de atent în compania ei. Niciodată nu știi în ce condiții periculoase ai putea ajunge, fiind influențată de inițiativele ei aparent inofensive. De aceea, e mult mai bine să limitezi la maxim timpul petrecul alături de ea.

Sora mai mică

Alături de ea te simți întotdeauna necesară și valoroasă. Dar cea mai mare problemă este vulnerabilitatea ei exagerată. Deseori se întâmplă ca ea să nu știe cum să-și rezolve problemele de bază și ești nevoită să o ajuți sau chiar să i le rezolvi, în permanență. Acest lucru irită și deranjează.

Ea mai poate împrumuta bani, fără să ți-i întoarcă. Ea are nevoie de sfatul tău pentru fiecare pas pe care îl face. Ea e foarte nesigură și confuză. De aceea, este practic dependentă de tine. Iată de ce este cel mai bine să dozezi timpul petrecut cu ea, așa încât ea să poată avea dmai mult timp și spațiu pentru manifestarea propriei independențe.

Sursa :