Iată cum punem capăt suferinței lăuntrice și începem să iubim viața!

Ai putea spune, printr-un singur cuvânt, care este motivul suferinței oamenilor? Așteptările.
Suferința lăuntrică este expresia tuturor reprezentărilor eronate despre viață.

Astăzi, am venit la birou cu o dispoziție extraordinară. Zâmbeam tuturor și așteptam ca toți să-mi zâmbească înapoi. Dar el s-a uitat la mine cu indiferență. Mi-a ruinat dimineața.

„M-am trezit și am observat că mă simt rău. Am răcit. Sunt atât de nefericit. Cum am putut răci acum când am o ședință atât de importantă. De ce toate aceste lucruri se întâmplă anume cu mine? Eu trebuie să fiu sănătos azi, dar și tot restul vieții mele.”

M-am apropiat de oglindă. Am observat un fir de păr alb. Cum e posibil așa ceva? Trebuie să fiu veșnic tânăr. Nu-mi vine să cred…

Dar ce s-ar întâmpla dacă nu ar exista toate aceste așteptări?

Totul e mult mai simplu decât pare. Indiferența colegului. Răceala. Firul de păr sur. Toate aceste lucruri pot fi rezolvate sau acceptate. Totul e în regulă. Nu trebuie să ne creăm nici un fel de așteptări și atunci nu va mai trebui să trăim dezamăgiri constante.

Dar aici există o altă problemă. Așteptările și dezamăgirile apar în capul nostru cu viteza luminii. Iar noi reacționăm extrem de rapid la anumite situații neplăcute. Acest fenomen se explică prin faptul că bunicii, părinții, literatura, mass-media și mulți alți factori din exterior își lasă amprenta asupra convingerilor noastre, acestea jucând un rol împortant în cadrul facturii noastre psihologice.

Noi suferim, întrucât credem în toate aceste stereotipuri, inspirate de către societatea umană de-a lungul timpului. Ne creăm așteptări și peste o clipă trăim dezamăgiri grandioase. Încercăm să credem în frumusețea unei lumi pline de imperfecțiuni. E trist.

Ce să facem ca să fim întotdeauna fericiți?

În acest context, e foarte sugestivă afirmația lui Dale Carnegie: „Dacă îți doreai dulciuri, iar viața ți-a oferit lămâi, atunci fă o limonadă. Iar dacă lămâile sunt expirate, atunci sădește semințele într-un vazon și vei primi un copac întreg de lămâi”.

Provocați-vă să trăiți o zi întreagă fără a vă face vreo așteptare

Începeți ziua cu schimbarea radicală a atitudinii. Revizuiți-vă planurile și încărcați-vă cu gânduri pozitive.  Încercați să înțelegeți că lucrurile și situațiile neplăcute se vor întâmpla, în orice caz. Dar modul în care acestea ne vor afecta viața depinde doar de noi.

De aceea, tratați-vă viața, sufletul și corpul cu blândețe și încetați să vă tot judecați, făcându-vă așteptări supranaturale. Doar atunci veți înțelege ce înseamnă să fii un om cu adevărat fericit!