Iată cum poți să-ți recapeți încrederea în iubire, după o despărțire plină de dureri lăuntrice

Există două tipuri de oameni: cei ce și-au găsit deja iubirea vieții și cei care încă mai sunt în căutare, după ce au trecut printr-o serie de dezamăgiri. E dificil să-ți păstrezi o viziune pozitivă asupra vieții, după ce ai suportat multiple eșecuri.

Iată câteva sfaturi în acest sens, care te vor ajuta să-ți recapeți fericirea:

1. Nu avea așteptări prea mari

Nu te duce la o întâlnire, fiind motivată să dai peste persoana perfectă, pentru că e foarte probabil să te dezamăgești. Chiar și într-un scenariu în care întâlnirea va fi complet nereușită, învață să o percepi ca pe o experiență utilă.

2. Pune prietenia în prim plan

Nu trata orice bărbat nou întâlnit ca pe un potențial viitor partener. Fii cointeresată mai întâi să creezi o relație de prietenie trainică cu el.

3. Renunță la întâlnirile online

Problema rețelelor virtuale de acest tip, este că majoritatea celor care se înregistrează nu caută o relație serioasa, ci o aventură de scurtă durată.

4. Acceptă întâlnirile cu necunoscuții (blind dates)

Dacă prietenii îți propun să ieșiți cu o persoană aleasă minuțios de ei, nu refuza. Se poate întâmpla să aveți multe interese comune.

5. Schimbă-ți atitudinea față de întâlniri

Încearcă să te simți cât mai lejer când vorbești cu o persoană nouă și să nu-ți fie frică să experimentezi.

6. Nu te lăsa indispusă după o întâlnire nereușită

Tratează orice întâlnire nereușită cu mai mult umor. Până la urmă vei râde de ea împreună cu prietenii.

7. Nu te duce la întâlniri prea des

Să nu crezi că, dacă mergi la mai multe întâlniri, îți vei amplifica șansele să întâlnești persoana specială. Trebuie să fii mult mai selectivă în acest sens.

8. Fă primul pas!

Să nu-ți fie frică să faci primul pas, chiar dacă ești femeie, mai ales dacă știi că el nu este indiferent față de tine.

9. Savurează din clipele petrecute în propria companie

Dacă o să primești plăcere din singurătate, nu vei dispera niciodată din cauza acestui fapt. Nu trebuie să te arunci în brațele primului întâlnit. Prețuiește-te pe tine însăți!

Sursa :