Iată cum poți să arunci din capul tău gândurile rele și oamenii nepotriviți

Ai simțit vreodată că nu poți să încetezi să te gândești despre ce a gândit cineva, despre ce a făcut sau a spus? În plus, te simți ofensat și supărat. Atunci când cineva ne provoacă durere sau o face în adresa celor dragi nouă, după asta ne concentrăm gândurile asupra lui. Spălăm vesela, conducem mașina, alergăm sau lucrăm – în tot acest timp nu putem înceta să ne gândim la acest om. O oră, o zi, o săptămână trece și gândurile nu se opresc.

Cum putem alunga așa gânduri? Cum putem înceta să ne gândim la om sau la o situație? Gândurile se întorc mereu, indiferent de orice efort. Vrei să le arunci din caput tău și nu poți.

Există însă câteva modalități să faci asta. 

Hai să așteptăm și să vedem ce va fi mai departe.

Uneori simțim necesitatea să reacționăm imediat la anumite situații, de aia nu știm ce să spunem sau ce să facem mai departe. Psihologul budist Sylvia Baurshteyn ne recomandă să așteptăm înainte de toate.

Mai întâi ocupă-te de cea mai mare problemă a ta. 

Profesorul de meditație budistă, Normal Fisher, crede că cea mai mare problemă cu care ne confruntăm este propria noastră furie. Furia aduce cu sine emoții care ne îndepărtează de calea obiectivă. Vorbește cu tine însuți: meditează, ieși afară. Atunci când ești furios, mintea ta nu gândește corect.

Nu încerca să înțelegi pe alții

Este încă o recomandare a profesorului Norman Fisher. Întreabă-te: au încercat alții să se clarifice la ce te gândești? Ei probabil habar nu au ce se întâmplă în capul tău.

Gândurile tale nu sunt dovezi

Nu crede în toate lucrurile la care te gândești. Ne facem griji și este normal. Dar asta nu înseamnă că trebuie să aplicăm aceste gânduri. Budistul tibetan Tsokini Rinpoche ne învață: atunci când suntem dominați emoțional de îngrijorare, de frică, de furie, trebuie să înțelegem că starea noastră emoționale este reală, dar falsă. Iartă pentru tine.

Sursa :