fb

Cum să găsești OMUL TĂU și să ai o viață personală reușită! Trei etape pentru a scăpa de parteneri nepotriviți, spuse de un psiholog

„Toţi sunt la fel!”Asta afirmă fiecare femeie, cu o viaţă personală nereuşită. De ce ajungi să faci aceleaşi greşeli şi să te dezamăgeşti de fiecare partener? Despre cum încetezi să alegi bărbați nepotriviți, în trei etape, ne va relata psihologul Mihail Labkovsky.

Multe femei se plâng că idilele lor nu se termină cu nimic bun. Ele găsesc întotdeauna bărbați toxici, drept rezultat suferă şi relaţia se încheie. Cele mai multe dintre aceste povestiri au la bază acelaşi mecanism psihologic: femeia alege în permanenţă același tip de bărbați şi, în mod natural, primește același tip de probleme.

De obicei, primul episod de acest gen are loc la școală sau la universitate. Dacă emoțiile experimentate au fost foarte profunde, acest model psihologic se poate întipări atât de puternic, încât femeia va continua să facă aceeaşi greşealăla 30 de ani şi la 40. În cel mai rău caz, o astfel de femeie nu se căsătorește niciodată sau toți soții ei se dovedesc a fi alcoolici, trădători sau agresori. De ce se întâmplă acest lucru? Ca de obicei, totul vine din copilărie.

Fata experimentează primele sentimente, dezvăluie dragostea, în cadrul cuplului părinților ei. Și dacă ceea ce vede sunt doar insulte și lacrimi, respingere a propriei valori şi individualităţi, umilință şi agresivitate din partea partenerului, atunci această traumă o va influenţa în subconştient să-şi aleagă un partener care i-ar provoca acest gen de emoţii.

Pur și simplu, fata va reproduce relația, deoarece în cadrul facturii sale psihologice există o astfel de “imagine a iubirii”. Ea va lua în consideraţie prototipul iubirii pe care la cunoscut iniţial şi-l va implimenta în viaţa ei. Şi toate acestea pentru că în subconştient are nevoie să-şi satisfacă emoțiile care au fost experimentate în copilărie: respingere, durere şi suferinţă, într-o formă sau alta.

Acum vestea cea bună. Acest cerc vicios poate fi rupt, în mod independent. Sunt 3 etape decisive:

În primul rând, încetează să-l tot numeşti  „soarta” ta. Mărturiseşte-ţi că ai o problemă psihologică şi că nu e dragoste, ci o nevroză continuă. Recunoaște că eşti dependentă de acest drog şi că eşti  în căutarea unei doze, care te va face să suferi. Odată ce recunoşti acest lucru, ai deja un succes de 50%.

El nu este omul tău. El este un produs al nevrozei tale interioare.

A doua etapă: încetează să tot judeci starea ta, în conformitate cu sentimentele trăite. Emoţiile mint și nu duc la nimic bun. Chiar dacă acum te gândești să-l suni pe noul tău iubit. Nu-l suna! Nu vrei să-l suni, este doar nevroza ta.

A treia etapă: Începe să acorzi atenție altor bărbați, chiar dacă e nevoie să te forţezi pentru asta. Asta nu înseamnă că trebuie să începi, imediat, o poveste de dragoste cu cineva care te dezgustă, dar viziunile tale în acest sens ar trebui corectate și, cel mai bine, e să o faci în practică.

Va fi nevoie de mult efort, dar treptat gusturile tale vor începe să se schimbe. Voi spune mai mult decât atât: libidoul tău va începe să se schimbe. Vei începe să observi bărbații pe care i-ai considerat anterior neatractivi și-i vei vedea ca posibili parteneri.

Advertisement

Acest proces nu va funcționa rapid. Va trece cel puțin un an pentru a-ţi restabili complet psihicul și pentru a reveni la capacitatea de a iubi fără suferință. Minimum! Dar totul se va întâmpla. Oferă-ţi timp și nu renunța!

Source :

moimozg