Iată cum LENEVIA ne distruge iubirea pentru viață

E timpul să luați o atitudine corectă asupra vieții voastre, planificându-vă viitorul. Pentru început vă recomandăm să excludeți lenevia din program!

Fiecare epocă se definește prin propria sa atmosferă și, cel mai important, prin provocările specifice care construiesc prototipul omului nou, cu viziunile, fericirea și suferința sa proprie.

Astăzi se vorbește despre omul postmodernist, omul sensibil și confuz, care e supraaxat pe eul său și drept rezultat, devine răzvrătit împotriva lumii, obosit și lipsit de sens în tot ce face. Acest fenomen, ca și oricare altul, poate fi explicat în primul rând prin situația politico-economică a lumii.

Anume de asta s-au ocupat savanții din cadrul Institutului de Psihiatrie, Psihologie și Neurologie din Londra.

În cadrul unei cercetări îndelungate, s-au analizat 2000 de tineri englezi de 18 ani (care au primit educația gimnazială obligatorie) din perspectiva motivației de muncă, prezenței problemelor psihice și dependenței de substanțe psihotropice. Nici unul dintre acești tineri nu avea un job în perioada cercetării.

S-au depistat următoarele lucruri:

  1. 50% dintre acești tineri au avut probleme în copilărie sau în perioada pubertății;
  2. 35% erau diagnosticați cu depresie;
  3. 15% erau diagnosticați cu tulburare emoțională

Prin urmare, s-a constatat că tinerilor, celor care nu sunt implicați într-o activitate profesională, nu le ajung abilități de leadership și deprinderi de time-menagement. Iată de ce ei se descurcă mai rău cu rezolvarea sarcinilor. Și toate astea din motiv că abilitățile, care sunt îndeosebi de importante pentru autoafirmare pe piața contemporană a muncii, pur și simplu, le lipsesc sau sunt într-o stare primitivă.

În acest context vedem ecoul situației politico-economice a lumii. Criza mondială și lipsa locurilor de muncă bine-plătite, precum și carențele sistemului educațional școlar și gimnazial produc, în comuniune, oameni pierduți.

Tinerii sunt lipsiți de un traseu profesional suficient de calitativ, pentru a-și satisface ambițiile. Drept rezultat, ei își înhibă dorințele, rămân lipsiți de motivație și se cufundă într-o stare profundă de fatigabilitate.

Ei își pierd timpul pe autoanaliză nesănătoasă în loc să lucreze asupra deprinderilor și abilităților. Asta le-ar putea fortifica statutul profesional și le-ar echilibra sănătatea psihologică (într-o măsură considerabilă). Dar ei fac, de regulă, o altă alegere…

Și toate aceste înlănțuiri de situații se transformă într-un cerc vicios, susținut de o generație stresată, lenoasă și disperată.

E timpul să luați o atitudine corectă asupra vieții voastre, lucrând asupra viitorului vostru și făcându-l unul conștient și glorios!

D.