Iată cum îţi poţi schimba radical viaţa într-o săptămână: sfaturi pentru care vei fi recunoscătoare!

Oare e posibil să-ţi îmbunătăţeşti viaţa în doar 7 zile? Da! Sunt doar câteva reguli simple care trebuie urmate:

Luni. Decide din start câţi bani vei strânge pe viitor. Pentru a economisi 10-15% din venitul lunar trebuie să depui efort sistematic. Atrage atenţia la faptul că pe lângă salariu mai pot exista şi alte surse de venit. Asta îți va asigura o gestionare mult mai eficientă a propriilor bani, respectiv vei avea mai multe șanse să călătorești, să faci ceea ce-ți place.

Marţi. Întreabă-te ce ai din ce îţi doreşti? Îți doreşti ceva nou?

Catherine Shafler – un psihoterapeut renumit din New York, a publicat un articol impresionant în Thrive Global, cu referire la „capcanele ambiţiilor”. În acest articol ea s-a referit la momentul dezamăgirii pe care îl trăieşte omul atunci când îşi atinge un scop, iar acesta nu îl împlineşte în modul dorit.

„Cu cât mai bine te cunoşti, cu atât mai uşor îţi va fi să deosebeşti lucrurile pe care ţi le doreşti cu adevărat de cele care nu te vor satisface în final. Nouă, oamenilor, ne este caracteristic să vrem tot mai mult şi mai mult decât deţinem. Adevăratul scop este să învăţăm să apreciem ceea ce deja se află în propria noastră posesie”, spune Catherine.

Miercuri. Adu-ţi în regulă documetele, cele fiscale şi cele medicale.

Potrivit lui Jamie Flom, avocat al companiei Cole Schotz, cea mai bună modalitate pentru a te proteja de crizele financiare şi problemele de tip legal este să ai mereu toate documentele în ordine.

Joi. Dacă lucrezi acasă, schimbă cât mai des decorul. Acest lucru va spori nivelul productivităţii.

Ajunsă să lucreze acasă, jurnalista companiei Business Insider Tanza Laudenbank a obervat că eficacitatea muncii sale a avut de suferit.

Soluţia aceste probleme a fost schimbare decorului. Prima şi cea mai bună decizie a fost să-şi schimbe biroul din dormitor în altă cameră.

Vineri. Marchează drept spam toate reclamele comerciale online pentru a scădea nivelul cumpărăturilor inutile.
Adesea reclama din mediul online ne provoacă să facem cumpărături excesive. Din moment ce vei anula accesul reclamei la paginile tale, vei rezolva această problemă.

Sâmbătă. Notează-ţi 3 lucruri pentru care eşti recunoscător.

În fiecarea seară înainte de culcare aminteşe-ţi cel puţin 3 lucruri frumoase pe care le ai. Acest „exerciţiu” te va ajuta să treci peste momentele grele din viaţă, păstrându-ţi spiritul optimist.

Duminică. Înainte de culcare pregăteşte-ţi o listă cu chestii pe care trebuie să le faci a doaua zi.

Acest lucru îţi va organiza timpul şi îţi va salva o groază de nervi. Pregăteşte-ţi hainele din timp, ca să ai timp dimineaţa pentru micul dejun sau câteva exerciţii fizice.

Sursa :