Iată cum atragem problemele altor oameni în viața noastră

Oamenilor le place să dăruiască, să acorde ajutor și să dea sfaturi.

Există oameni care sunt cu adevărat empatici, mărinimoși și altruiști. Fiecare acțiune a lor este ghidată de compasiune și iubire. Ei își doresc din toată inima să minimalizeze suferința tuturor oamenilor în această lume, sau cel puțin a celor care fac parte din viața lor.

Aceste persoane consideră că dacă îi oferi unei persoane ceea de ce ea are nevoie, o vei face mai fericită.

Ele își sacrifică timpul și emoțiile pentru îndeplinirea unui scop superior, dar cel mai des nu primesc nimic în schimb, nici măcar recunoștință.

Problema este că dacă îi oferi unei persoane ceva, ea întotdeauna își va dori mai mult. Oamenii nu știu să accepte adecvat ajutor și să îl folosească rațional.

Pe Pământ există suficiente resurse ca fiecare să fie fericit, trebuie doar să nu abuzăm de ceea ce ni se oferă.

Fiecare sentiment experimentat de om îi este util. Trăirile ca: frica, anxietatea, suferința sunt niște mecanisme pe care le folosește Universul pentru ca noi să ne maturizăm.

Ar fi fost extraordinar dacă încă din copilărie părinții ne-ar fi învățat cum să folosim și să facem față emoțiilor negative și să fim în același timp fericiți. Însă trebuie să învățăm independent să balansăm sentimentele pozitive cu cele negative, pentru a consolida o liniște interioară.

Inițial considerăm că fericirea este corelată cu bunurile materiale, ca apoi să treacă timpul și să înțelegem că variabilele spirituale sunt mult mai importante.

Dacă îl privăm pe copil de suferință, nu îi oferim șansa să experimenteze întreaga gamă de emoții și să își exploreze lumea interioară.

Orice experiență dureroasă este esențială înțelegerii vieții și pe sine.

Nu trebuie să demonstrăm altor oameni compasiune în mod necondiționat și să ne implicăm întotdeauna în viața lor. Trebuie să le oferim altor persoane spațiu pentru ca ei să poată afla ce înseamnă suferința și să dezvolte abilități pentru a-i face față. În sens contrar, acești indivizi întotdeauna vor depinde de ajutor din exterior.

Este important să înveți să balansezi mila pentru o persoană și respectul și încredere în puterile ei.

Acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să oferi ajutor, dar trebuie să știi când să o faci. Atunci când cineva îți cere ajutorul, atunci când vrei să motivezi o persoană, sau când situația vizibil este una critică.

Sursa :