Iată cum afli cât va rezista dragostea voastră în realitate

Dacă dragostea ar putea, într-adevăr, hotărî toate problemele lumii, atunci viața noastră ar fi fost mult mai simplă. Tuturor ni se pare că iubirea e o forță magică care poate înfrunta orice obstacol și că odată ce ne vom găsi iubirea adevărată, nu vom mai suferi nicodată din singurătate sau din alte motive similare.

Dar dacă acesta ar fi fost adevărul, atunci cuplurile îndrăgostite nu s-ar fi despărțit niciodată. Și credeți-mă, nu există pic de sens în afirmații de genul: ,,Doar cuplurile care se iubesc cu adevărat, vor trăi până la adânci bătrâneți!”. Există extrem de multe situații în care partenerii se iubeau la nebunie și totuși nu puteau rezista încercărilor destinului și s-au despărțit.

Aceasta e trista realitate: Nu toate istoriile de dragoste sunt sortite să aibă un final fericit!

De regulă, majoritatea dintre noi trec printr-o experiență similară.

Inițial ne ținem distanți. Ne ascundem după un perete masiv al amabilității, etichetei, dar și nepăsării, într-o anumită măsură. Ne este frică să riscăm din nou. Nu știm la ce să ne așteptăm de la această persoană, de aceea alegem să fim mai atenți și mai precauți, în ceea ce privește viața noastră sentimentală.

După care simțim primii fiori. Ne simțim fermecați de tumultul iubirii infantile, firești și tinere, de la începutul relației. Savurăm fiece clipă alături de persoana dragă.

Ne deschidem sufletul și relatăm despre toate durerile, fricile și aventurile noastre din trecut. Și așteptăm cu o mare curiozitate să aflăm și noi anumite lucruri în schimb. Această perioadă e, cu adevărat, magică.

Dar ea e efemeră.

Odată ce se sfârșesc romantismele și dulcegăriile, încep problemele reale. Renunțăm la ochelarii roz și luptăm cu imperfecțiunile partenerului nostru, care parcă până acum nici nu au existat.

Dar adevărul e că foarte puțini dintre noi își dau seama cât de important e să cedezi, să faci compromisuri, să ierți și să accepți în totalitate maniera de a fi a persoanei tale dragi. Acest lucru este extrem de valoros.

Însă până la urmă, nu-i putem învinui pe cei ce nu au izbutit să reziste acestor încercări și au renunțat unul la celălalt. Asta nu însemnă că ei nu au fost loiali, nu au iubit sincer sau că nu au prețuit ceea ce au. Asta înseamnă că ei, pur și simplu, nu au mai vrut să lupte. Și asta e alegerea lor care trebuie respectată, ci nu judecată.

Dar dacă voi ați avut puterea lăuntrică de a înțelege ce înseamnă să iubești, în întreaga amploare a acestui concept… Dacă voi ați iertat, ați cedat și ați acceptat și până la urmă încă mai iubiți… Dacă ați fost răniți de sute de ori și încă vă mai păstrați blândețea în privire, atunci credeți-mă – trăiți o iubire, cu adevărat, rezistentă și frumoasă!

Prețuiți ceea ce aveți și fiți fericiți!

Sursa :