Iată cele mai incredibile adevăruri despre viață, evocate de către budiștii japonezi!

Acceptați-vă propria realitate

Acceptarea este o forță universală sublimă, spre care ar trebui să tindem în permanență. Ea nu este un scop general, ci mai mult o senzație a armoniei absolute. Ea ne reamintește despre umanismul nostru lăuntric și despre blândețea noastră naturală, specifică oamenilor sufletiști.

Acumulați răbdare și înțelepciune și credeți cu adevărat că totul în viață se întâmplă cu un anumit scop.

Nu transformați goana după plăceri într-un obiectiv

Deseori se întâmplă să credem că suntem fericiți, doar atunci când trăim o senzație constantă a plăcerii spirituale, psihologice, materiale, etc., și atunci tindem spre satisfacerea acestei atitudini, în mod constant. Dar uităm un lucru important: viața nu e compusă doar din plăceri!

Ea mai constă din rutină, greutăți, dubii și multe alte lucruri, care nu neaparat înseamnă stări depresive obligatorii, dar nici fericire necondiționată. De aceea e foarte important să nu ne gonim după plăceri constante, ci deopotrivă să luptăm pentru satisfacerea armoniei și moralității noastre lăuntrice. Căci valoarea lor e veșnică și absolută!

Niciodată nu permiteți sentimentelor să prevaleze asupra rațiunii

Întotdeauna țineți cont de soarta schimbătoare și de efemeritatea tuturor fenomenelor universale. De aceea, nu trebuie să vă încredințați în emoții. Căci ele sunt primele care ne părăsesc sufletul.

Nu vă gândiți la sine, ci la universul care vă înconjoară

Când vă autoanalizați în mod constant, nu vă dați seama cum deveniți treptat o victimă a propriului ego. Vi se pare că studiindu-vă fără oprire felul de a fi, veți căpăta o siguranță deosebită în propria personalitate.

Dar asta e o iluzie! Așa veți înceta să vedeți frumusețea lumii înconjurătoare și veți crede că ea este compusă doar din imperfecțiuni, ce sunt o reflecție a lumii voastre interioare.

Deschideți ochii și priviți deasupra propriei percepții a lucrurilor!

Niciodată nu regretați trecutul

Regretul este una dintre cele mai iraționale și inutile emoții. El se manifestă printr-o energie toxică, ce ne lipsește de motivație și încredere în sine.

De aceea, cât n-ar fi de complicat să depășiți această stare împovărătoare, este foarte important să nu uităm că până la urmă NIMIC NU CONTEAZĂ!