fb

Iată cele 8 lucruri pe care și le spun cuplurile fericite unul altuia pentru a rămâne împreună

Felul în care vorbim cu partenerul nostru poate aduce fericire în relație, pentru că toate cuvintele pe care le alegem sunt o exprimare directă a emoțiilor noastre.

Iată ce-și spun cuplurile fericite unul altuia pentru a rămâne fericiți:

1.  Partenerii fericiți spun „Mulțumesc” în loc de „Îmi pare rău”

Vezi la celălalt calitățile sau defectele lui? Îi spui „mulțumesc pentru înțelegere” sau „îmi pare rău, nu pot vorbi despre asta…”

Ține de alegerea ta și de perspectiva pe care o vezi la relație. Concentrându-te pe calități vei reuși să fii mult mai împlinită în relația ta. Deși mereu este loc pentru mai bine, fericirea nu se ține în perfecțiune. Cumplurile fericite sunt suficient de înțelepte ca să recunoască că au suficiente calități fiecare din parteneri pentru a se simți bine.

De altfel, e mult mia ușor să-ți exprimi aprecierea decât să ierți. Deci, niciodată nu e prea târziu să te schimbi. Arată mai multă recunoștință față de omul drag și te vei scuti de regrete în plus.

2. Ei spun „noi/ale noastre” în loc de „eu/ale mele”

Să folosești pluralul în exprimare e un semn de:

– acceptare: îți cunoști partenerul și ai încredere în el.

– atașament: sunteți parteneri în adevăratul sens al cuvântului.

– altruism: sunteți duspuși să oferiți în loc să cereți.

– asumarea responsabilității: sunteți coechipieri ai proprii relații și responsabili de succesul sau înfrângerea voastră.

3. Atunci când întreabă „cum a fost ziua ta?” pentru ei asta înseamnă ceva

Ar fi ceva banal, dar atunci când îți întrebi partenerul despre cum i-a mers toată ziua, demonstrezi că iubești și că-ți pasă.

Emoțiile sincere pe care le simțiți unul față de celălalt le puteți reda mutl mai ușor prin gesturi și lucruri simple.

4. Ei spun „da” atunci când contează cu adevărat

Cuplurile fericite nu au nevoie de confirmarea dragostei lor în fiecare clipă. Ei acceptă faptul că sunt diferiți și asta îi apropie și mai mult. O relație adevărată e atunci când ești liber să spui ceea ce simți cu adevărat și când poți să-ți exprimi dezacordul față de unele aspecte.

5. Ei spun „totul va fi bine” în loc de „ți-am spus eu…”

Cuplurile fericite nu au șefi, cineva care ascultă și cineva care conduce. În relație sunt ca o echipă și ca parteneri și își asumă împreună reposnsabilitatea pentru orice lucru. Cumplurile fericite sunt alături, indiferent de orice.

6. Ei întotdeauna spun „noapte bună”

Cuplurile fericite se țin de regula de a-și spune unul altuia „noapte bună” înainte de somn. Acest lucru e important, pentru ca fiecare să se simtă împăcat și liniștit că toate lucrurile sunt bine.

7. Ei spun „te iubesc” în fiecare zi

Deși mulți spun că nu trebuie de exagerat cu așa declarații, să știți că cuplurile fericite își spun unul altuia „te iubesc” în fiecare zi. Ei pur și simplu o fac în diferite feluri: „mulțumesc”, „ești atât de drăguț”, „ești superbă.”

8. Ei spun „sunt fericit”

Advertisement

Cânfesându-ți emoțiile omului drag, împarți din fericirea ta cu el. În mod firesc și partenerul vrea să fii fericit. Iar lucrurile reciproce sunt contagioase.

În cele din urmă, să știți că dragostea e molipsitoare. Iar tot ceea ce faceți împreună, e mai frumos decât oricare alt lucru.

via: brightside.me