fb

Iată ce se întâmplă cu creierul nostru atunci când suferim!

Pentru a deveni o persoană matură trebuie să treci peste multe încercări și greutăți. Trebuie să înveți din experiențe și greșeli. Uneori suferi. Iar asta aduce schimbări importante în viața noastră.

1. Suferința ne modifică creierul.

Probabil, intuitiv înțelegem acest lucru. Când suferim, iar suferința durează destul de mult, au schimbări profunde în creierul nostru care influențează în mod inevitabil personalitatea noastră. Acest fapt se observă cel mai evident la copiii care sunt maltrataț și agresați. Aceste condiții au un impact negativ asupra psihicului lor. Medicii psihiatri spun că starea mintală a copiilor care trăiesc în condiții devastatoare sunt comparabile ca unui soldat în stare de luptă. Confruntându-te constat cu frica, anxietatea, tristețea – acest lucru se reflectă în creier. Stimulând permanent creierul în acest mod – duce spre schimbări de personalitate, cum ar fi neîncrederea în sine, depresia, violența.

2. Suferința – profesorul vieții.

Viața – nu e drumul fără primejdeii pe care noi mergem spre viitorul nostru fericit. Desigur, în viață sunt o mulțime de momente fericite, dar în majoritatea cazurilor suferința are mai mare prioritate. Mai mult decât atât, aceasta ia rolul unui „profesor”. Un profesor bun, dar nemilos. Se spune că cel care măcar o dată nu a suferit – nu și-a trăit viața. Cine nu învață din propriile greșeli nu conștientizează faptul că viața e o lecție constantă. Cei care nu-și asumă responsabilitatea pentru pierderile și eșecurile lor nu sunt capabili să devină mai puternici, să fie învingători. Desigur, suferința nu aduce plăcere, dar nu trebuie să fie ca un zid care să-ți închidă ușile fericirii. Respectul față de tine, voința de a învinge te vor ajuta să treci peste greutăți și încercări. Nu uita asta.

3. Încearcă să te eliberezi de suferință.

Nu ceda în fața suferinței. A fi mereu în acea stare de posesivitate și tristețe, e foarte grav – atât pentru creierul tău cât și pentru tine. Acest lucru presupune un nivel ridicat de stres, pierderi de memorie, probleme cu asimilarea cunoștințelor. Treptat mintea și corpul slăbește. Dacă poți pleca din locul de unde suferi: fă-o. Dacă cineva te-a rănit – ia măsuri. Dacă cineva te domină, te presează – nu sta, pleacă. Poți plânge, striga dacă este necesar. Ridică vocea, distruge acele ziduri ale suferinței, cu siguranță nu le meriți. Întotdeauna caută soluții pentru a rezolva problemele.

Source :

habrahabr