fb

Iată care este cel mai mare secret al fericirii noastre – îl ignorăm în fiecare zi!

Atunci când ajungi la vârsta de 35 de ani realizezi că percepi lumea absolut diferit față de cum o înțelegeai 10 ani în urmă.

Cea mai importantă lecție e că odată cu vârsta apare și crește răbdarea și rezistența.

Oare câte probleme am putea evita dacă am da dovadă de puțină răbdare? Să nu răspunzi imediat și agitat când ești învinuită de ceva. Să nu-i suni bărbatului care nu manifestă interes. Să nu îți ceri iertare imediat, când vina nici măcar nu îți aparține.

Adesea se întâmplă astfel: scrii un mesaj brutal și plin de furie. Sau suni enervată pentru a clarifica problema. Apoi regreți. Ai fi putut rezolva situația mai calm, mai civilizat.

Și oare nu e tipic adolescentin să te cerți cu părinții și să fugi de acasă, iar după să te întorci pentru că nu ai încotro.

E greu să mizezi pe logică atunci când fierb emoțiile. E o raritate un control autentic asupra propriei reacții. E important ca tu să devii persoana care îți va zice ”STOP” în momentul necesar.

Pe lângă muncă asiduă asupra propriei personalități această abilitate necesită și timp.

Te vei trezi odată și vei simți un calm puternic care te domină. Atunci vei ști că ce e menit să fie al tău, va fi al tău.

Atunci vei fi convinsă că nu fiecare lucru are puterea de a te întrista, iar lacrimile tale nu trebuie irosite în zadar.

A ști să aștepți este secretul fericirii. Marele secret. Nu te mulțumi cu prima variantă care îți vine în cale. Nu te dedica primei persoane care îți acordă atenție. Nu spune primul lucru care îți vine în cap.

Decizia corectă vine doar atunci când ești calm, atunci când gândești sobru și rece.

Advertisement

Ah da, ai putea să te întrebi și cum rămâne cu inteligența emotivă? Oare ea nu este extrem de importantă? Ba da. Emoțiile trebuie prețuite, dar nu supraapreciate.

Și cel mai important, rezistența și răbdarea dau naștere stimei de sine. Acesta este un lucru esențial care merită preluat.

Source :

myfeelings