fb

Iată 9 indicii sigure că partenerul tău este matur emoţional

Este foarte important să distingem un bărbat cu adevărat pregătit pentru o ulterioară relaţie serioasă. Dacă nu facem la timp acest lucru, ajungem să suferim într-o relaţie îndelungată, care a fost, iniţial, supusă eşecului. Iată cele 9 indicii că partenerul tău este matur emoţional:

El ştie cum să te susţină

El îşi dă seama că ceva este în neregulă cu starea ta lăuntrică, chiar dacă refuzi să-i oferi prea multe detalii despre factura ta sentimentală de moment sau de cauza apariţiei acesteia. Şi chiar dacă nu îşi dă seama de ce eşti indispusă, el încearcă să te facă să te simţi mai bine.

El depune efort ca să întreţină relaţii bune, cu oamenii dragi ţie

Dacă partenerul tău îşi permită să-i vorbească de rău pe cineva dintre amicii, prietenii sau rudele tale, criticându-le o acţiune sau alta, acest lucru nu este matur deloc. Un bărbat pregătit pentru o relaţie serioasă se angajează, iniţial, să întreţină relaţii bune cu oamenii care contează pentru tine, pentru că îşi dă seama că în caz contrar, relaţia nu va fi una corectă.

Pe de altă parte, el te ajută să vezi relaţiile toxice din viaţa ta

Dacă el observă că prietena te manipulează, el îţi va spune acest lucru într-un mod tacticos, pentru că îşi face griji şi vrea să te apere.

El ştie cum să te asculte

Preţuieşte-l dacă este genul de om care te ascultă cu adevărat, gândindu-se la lucrurile pe care i le spui, ci nu se gândeşte la treburile sale zilnice, cât tu îi destăinui lucruri importante.

El tinde spre rezolvarea rapidă a conflictului

Un bărbat matur nu va ieşi din casă în toiul unei certe dramatice, ci va dori să explice situaţia şi îşi va concentra tot efortul spre rezolvarea cât mai rapidă a conflictului.

El îşi poate recunoaşte vina

Certurile pot fi diferite. Adesea se întâmplă să nu controlăm lucrurile pe care le spunem, fiind puternic implicaţi emoţional într-o ceartă. Dar ceea ce ne ajută să distingem un bărbat pregătit petru o relaţie serioasă, de un bărbat imatur este capacitatea de a-şi recunoaşte vina şi de a-şi cere scuze, după ce toate spiritele se calmează.

El se cunoaşte bine pe sine însuşi

El posedă arta auto-cunoaşterii la perfecţiune. De aceea, el permanent ocoleşte sau evită subiectele şi situaţiile care l-ar putea scoate din sărite si provoca un ulterior conflict masiv.

El tinde spre progres şi dezvoltare personală

Oamenii maturi şi conştienţi de valoarea complexă a omului, întotdeauna tind să devină o versiune proprie mai bună şi mai progresivă. Aceasta este o trăsătură nu doar a maturităţii emoţionale, ci şi a calităţii umane.

El îţi acceptă imperfecţiunile şi stranietăţile

El are multă experienţă. A cunoscut mulţi oameni, multe comportamente şi situaţii. De aceea, este convins de un lucru important – fiecare om este o individualitate. Astfel, nu a fost niciun moment în care el să-ţi pună la îndoială vreo trăsătură fizică sau morală.

Source :

soulpost