Iată 7 sfaturi psihologice care îți vor uşura considerabil viaţa!

Fiecare din noi şi-ar dori o carte de reguli, prin intermediul căreia ne-am putea coordona acțiunile și care ne-ar ajuta să obținem succesul mult dorit.

În realitate însă, totul se obține prin propriile eforturi și ambiții. De aceea, vă propunem o serie de sfaturi care ne vor uşura considerabil viaţa:

Nu învinui pe altcineva, atunci când TU ești cel ce greșește!

Ești arhitectul propriului tău destin și doar de tine depind propriile tale succese și eșecuri. Doar realizând acest lucru, vei putea obține puterea asupra tuturor fenomenelor universale, care-ţi influenţează viaţa.

Acceptă trecutul, împreună cu toate cusururile lui

Viitorul nostru e în mâinele noastre și depinde doar de acțiunile pe care le întreprindem ACUM! Nu aștepta ca viitorul să îți zâmbească. Acționează în aşa fel, încât el să nu aibă de ales.

Depăşeşte iluzia că poți remodela personalitatea altcuiva

Fiecare din noi suferă, în subconştient, din această cauză. Tendinţa de a ne ,,îmbunătăţi’’ aproapele este incorectă, chiar dacă reiese din cele mai nobile intenţii. Ea ne poate duce, deseori, la iraţionalism şi la o stare confuză. Oamenii se schimbă, odată cu emoțiile și trăirile lor. Ceea ce rămâne după ele însă, este doar eroarea percepţiei noastre afective. De aceea, adoptă o viziune mai distantă în acest sens. E pentru binele tău!

Contează doar puterea noastră lăuntrică

Dacă vom fi vulnerabili, obosiți şi nefericiți, în mod constant, nimeni nu va avea nevoie de noi. Cei care demonstrează contrariul, o fac doar din amabilitate. Nu te lăsa dus în eroare! Limitează-te în relevaţii sufletiste. Filtrează informaţia pe care o evoci, respiră adânc și nu regreta nimic.

Aproape toate acțiunile noastre pot avea urmări grave

De fiecare dată trebuie să ne gândim nu la acțiune, ci la rezultatul ei. De aceea, înainte de a comite un act aparent dubios, gândește-te mai întâi la urmările pe care acesta le poate provoca.

Nu-ţi trăi viaţa, ca și cum ar fi veșnică

Nimic nu e veșnic. Acest lucru nu poate fi schimbat. Poți suferi din această cauză sau poţi, pur și simplu, să încetezi să tot contemplezi asupra acestui lucru. Trăiește fiece clipă din plin, dar nici nu exagera. Meditează asupra acestor lucruri și vei găsi secretul unei vieți împlinite.

Fă ceea ce consideri, cu adevărat, important

Dacă nu te poţi opri din cugetări constante asupra sensului vieții, atunci poți fi sigur că acesta este rezultatul depresiei. E mai important să simți că trăiești conștient, decât să știi asta. Nu fi în goana după succes. Dacă faci ceea ce e important pentru tine, succesul te va găsi singur.

Sursa :