7 lucruri pe care un bărbat adevărat nu le va face niciodată într-o relație

Bărbații buni, care se respectă și înțeleg valoarea unei relații, nu își vor permite să aibă un comportament urât în raport cu femeia de alături. Ei știu care sunt limitele unei relații sănătoase, știu diferența dintre implicare și atitudine indiferentă. 

Există lucruri pe care un bărbat asumat le va face în mod constant, de dragul poveștii construite în doi. Dar există și lucruri pe care un bărbat adevărat nu le va face niciodată în relație: 

Nu se va crede superior

Există doi oameni în această relație, ambii cu dorințe și visuri, cu așteptări și viziuni. Pentru el este imatur să se impună în fața partenerei. Ce va obțin din acest efort, o femeie dependentă de el? Preferă o femeie iubitoare și liberă. 

Va accepta argumentele partenerei, va recunoaște atunci când greșește, va ceda când va fi cazul. Scopul acestui bărbat nu sunt demonstrațiile de moment, dar construirea unei relații stabile, acolo unde domnește echilibrul. 

Nu va trăda niciodată

Dacă va avea dubii față de sentimentele sale, va vorbi despre ele. Dacă se va îndrăgosti de altă femeie, va recunoaște. Dar, atât timp cât este cu prezent în această relație, va refuza să inițieze orice tentativă de flirt. 

Nu se va victimiza

Nu au rost jocurile ieftine, acolo unde cuvintele manipulatoare sunt la ele acasă. Acestă bărbat preferă să-și asume rolul de partener, să înfrunte cu demnitate obstacolele, să facă tot posibilul ca sursele de instabilitate să dispară. 

Nu va judeca

Cine este el, să judece pe altcineva, mai ales pe femeia iubită? Este un om imperfect, cu propriile neajunsuri și limite. Critica și atitudinea negativă doar vor aduce instabilitate și indiferență din partea unui om drag. 

Nu va fi agresiv

Acest bărbat nu percepe cum este posibil să aibă o atitudine agresivă în raport cu partenera. El va refuza să atace verbal omul de alături, să aplice orice formă de violență. La ce bun mai există comunicarea sinceră, atașamentul, încrederea? 

Nu va fi indiferent

Odată ce și-a asumat rolul de partener și bărbat iubitor, va face tot posibilul ca femeia de alături să se simtă în siguranță, să știe că se poate baza oricând pe el. Acest bărbat nu se va folosi de emoțiile iubitei, pentru a-și crea anumite avantaje. 

El nu va veni și nu va pleca după propriul plac. Există doi oameni, deci sunt două feluri de a vedea lucrurile, două argumente, două interese. Se va implica cât de mult poate în relație, mereu dornic să aducă bucurie în ochii partenerei. 

Nu va fugi de probleme

Mai devreme sau mai târziu, aceste probleme vor distruge relație, dacă vor fi ignorate. El nu fuge pe ușa din spate la primul moment de instabilitate. Va reacționa în mod înțelept, comunicând și căutând soluții corecte. 

Nu va renunța

Există și momente mai puțin frumoase în relație. Ele sunt motiv de a evolua, nu de a fugi cât mai departe. Dacă iubita va trece prin situații mai puțin plăcute, el va lupta pentru doi, va fi alături, va iubi sincer, dar nu va renunța. 

© De Vorbă cu Tine