Iată 6 metode eficiente, care te vor ajuta să-ţi păstrezi tinereţea şi atractivitatea

Tinereţea este un concept relativ care nu ţine neapărat de vârsta reală, ci și de cea psihologică. De aceea, dacă vrei să îți păstrezi spiritul tânăr şi puternic, ține cont de următoarele metode:

Mireasma tinereţii

Cu toţii ştim bine că mirosul plăcut al tinereţii se simte într-o manieră unică. Tinereţea miroase a natură, flori şi prospeţime. Majoritatea tinerilor au un miros natural foarte plăcut, care se irosește cu trecerea anilor. Acest „parfum” nu poate fi reprodus artificial. El poate fi dobândit doar la nivel psihologic, cât de straniu ar suna acest lucru la prima vedere. De aceea, îți propun următoare practică:

Aflându-te în baie, imaginează-ți că ești într-o grădină cu flori şi că trupul şi spiritul ți se umple cu mireasma candidă şi incomparabilă a mediului înconjurător. Recăpăta-ți armonia lăuntrică şi crede, cu adevărat, în procesul pe care îl execuți. Doar așa te vei putea pregăti, psihologic, pentru o ulterioară schimbare a vieţii.

Modul în care mergi

Un indiciu direct al tinereţii spirituale este modul de a merge. Deseori se întâmplă ca mersul persoanelor, care nu se mai consideră atât de tinere sufleteşte, să fie îngreunat. Acest fapt e generat de problemele de sănătate, ba chiar mai mult de atât, de gândurile la problemele şi poverile prin care trec zilnic.

Pe când la tineri situaţia e inversă. Deşi li se pare că se confruntă cu nişte probleme complicate, le reuşeşte să-şi păstreze optimismul şi deschiderea spre univers. Secretul este, din nou, atitudinea. Dacă vei ruga pe cineva din prietenii tăi să te filmeze mergând, ca să analizezi din perspectivă lucrurile asupra căror trebuie să lucrezi, vei observa, treptat, că viaţa ți se va schimba.

Aparenţa contează

Deseori neglijăm detaliile esenţiale ale unei aparenţe frumoase. În rândul acestora, se înscriu ţinuta, privirea şi expresia feţei. Ele ne definesc aspectul fizic, făcând-ul să arate mai tânăr şi mai proaspăt, indiferent de numărul de riduri, pe care îl posedăm.

Fă sport, alimentează-te corect şi ai grijă de starea spirituală. Doar astfel vei rămâne, întotdeauna, tânăr şi atrăgător.

Zâmbește cât mai mult

Tinereţea şi frumuseţea, de regulă, se asociază cu fericirea de a fi. De aceea contează atât de mult să avem grijă de modul în care ne simţim. Zâmbește cât mai mult. Asta îți va influența sentimentele, iar lumea lăuntrică va prospera.

Microsociumul şi influenţele lui

Dacă vei petrece 80% din timpul tău liber cu oameni de vârsta ta sau chiar mai maturi, şi doar restul cu persoane mai tinere, vei realiza cât de repede îţi ,,îmbătrâneşte” sufletul. Este necesar să comunici la maxim cu persoane tinere, a căror viziuni sunt mai proaspete, mai progresiste sau, pe alocuri, chiar mai naive. Doar în acest fel, vei putea rămânea tânăr în înterior.

A doua lună de miere

Un aspect foarte important în ceea ce priveşte frumuseţea şi tinereţea este fericirea în cadrul relaţiei amoroase. Ai grijă de iubirea pe care o primești şi pe care o dăruiești. Fă lucruri noi, mai curajoase şi mai stranii, nu doar cele ce țin de rutina zilnică. Iniţiază aventuri nebunatice. Şi toate acestea, fă-le împreună cu persoana iubită. Iată formula unei vieţi armonioase!

Sursa :