fb

Hoțul ascuns în mintea fiecăruia dintre noi

Ai renunțat vreodată să faci vreun pas în cariera ta, doar pentru că te-ai gândit la toate lucrurile care ar putea merge prost?

„Ce se întâmplă dacă eșuez? Ce se va întâmpla dacă oamenii nu vor ajunge niciodată să mă aprecieze? Ce se întâmplă dacă mor înainte de a deveni cunoscut în cariera mea?”

Te-ai răzgândit vreodată să faci acel lucru care ai simțit că-ți va oferi libertatea, doar pentru că teama de a fi respins ți-a invadat mintea? Ai încercat vreodată să nu te îndrăgostești în totalitate de cineva, doar pentru că ai simțit că nu ești suficient de bun pentru el/ea și frica te-a ținut departe de a începe o relație? Dacă ți se pare familiar, atunci ai putea avea un hoț în adâncurile minții tale și numele lui este FRICA.

Frica este o cameră întunecată unde se dezvoltă lucrurile negative.” – Michael Pritchard

Frica este un dușman. Unul care vine să ne fure viața în plină zi, în timp ce suntem cu ochii larg deschiși și vine chiar în mijlocul unei decizii esențiale pentru viața noastră. Frica este de cele mai multe ori nejustificată, ireală, fără nume și lipsită de rațiune. Am și eu propriile momente în care frica mă cuprinde. Momente în care tot ce puteam vedea era un monstru în întuneric. Cu toate că sunt o persoană foarte optimistă, când acel hoț numit „frica” te vizitează, personalitatea ta pur și simplu nu mai contează.

Cu toate acestea, nu cred că frica este atât de rea. Uneori ne împiedică să luăm o decizie greșită. Sau, pentru unii oameni, frica este motivul pentru care au mers mai departe în atingerea scopului de care se temeau. Frica de eșec este un imbold pentru a face mai multe lucruri și pentru a realiza mult mai mult. Asta înseamnă a folosi frica în scop pozitiv; a accepta ceea ce primești ca și amenințare și a utiliza acel lucru în obținerea lucrurilor pozitive.

Dar, frica ține în amorțire mulți oameni. Teama ne ține captivi și ne oprește respirația atunci când avem cea mai mare nevoie de oxigen. Ea ne face să vedem negativul în fiecare situație și ne orbește din a vedea evidentul în lucrurile pozitive. Teama subminează viața din noi.

În acest scop, iată câteva sfaturi care te pot ajuta să te eliberezi de acest inamic. Au funcționat pentru mine și cred că îți pot fi și ție de ajutor:

1. Identifică-ți fricile

Ceea ce nu știi, nu poți înfrunta. Acordă atenție interiorului și minții tale. De ce îți este frică? Ce imagini vezi în capul tău? Înțelege ce se petrece în mintea ta. Fii conștient  de lucrurile care vin din subconștientul tău.

2. Vorbește cu cineva

Atunci când gândurile negative se construiesc în mintea ta, o modalitate de a le risipi este să vorbești cu cineva. Ar putea fi un terapeut, un prieten de încredere, iubitul, soțul, copiii, părinții tăi – oricine cu care te simți confortabil să vorbești. Nu trebuie să ții toată energia negativă în interior. Conversațiile despre lucrurile neplăcute vor pune punct gândurilor care pun stăpânire pe mintea ta.

3. Fii pozitiv

Negativismul este sămânța care poartă fructul numit frică. Strânge această sămânță rămânând pozitiv. În loc să te gândești la cât de mult se pot înrăutăți lucrurile, gândește-te la cât de bune ar putea fi. Nu te concentra prea mult pe negativ.

4. Înfruntă-ți fricile

Niciodată nu fugi de temerile tale. Nu crea scuze pentru ele. Înfruntă-le și clasifică-le cu logica și cu rațiunea. Astfel vei pune capăt existenței lor. Ia măsuri. Când îți înfrunți temerile, ele devin mai slabe, pentru că începi să vezi că lucrurile nu sunt nici pe aproape atât de rele după cum îți imaginezi.

Nu lăsa frica să te împiedice să fii MINUNAT!

Source :

lifehack.org