– Hm, ți-ai pierdut toată viața așteptându-l? – Hm, ți-ai pierdut toată viața iubind profitori și nemernici?

Ce vei simți peste 20 de ani? Te rog să-mi spui, ce vei simți peste 20 de ani? Te vei gândi la cât de nedreaptă a fost viața oferindu-ți doar experiențe proaste? Vei blestema timpul, pentru că nu ai reușit să trăiești nicio clipă pe deplin? Vei dori să te întorci în trecut, unde erau atât de multe ocazii să faci din viața ta o poveste? Sau vei fi fericită. Poate nu pe deplin, poate nu în doi, dar fericită că ai așteptat. L-ai așteptat pe el.

Da, fiecare relație e bună, pentru că fiecare relație aduce cu ea lecții de viață irepetabile. Aduce dragoste sau nemulțumiri, aduce senin sau tăcere și cu fiecare dragoste sau nemulțumire vrei să apropii sau să îndepărtezi un om. Atunci, după zile, luni sau ani de experimentare, vrei altceva. Vrei omul pentru care să trăiești. Omul datorită căruia să fii tu mai bună, mai frumoasă, mai fericită. Mai vie.

Mai bine să aștepți decât să te dedici unui nemernic, nu-i așa? Nu e neapărat să aștepți o viață. E posibil să întâlnești omul tău mult mai repede și să uiți de noțiunea timpului alături de el. E posibil să crezi că el e bun, și el să te rănească. Atunci îți înveți lecția și mergi mai departe. Dar asta e altceva. Nemernicii însă, lașii ordinari, hienele și profitorii nu vor face decât să îți rupă bucată cu bucată dragostea din inimă. Vei rămâne apoi rece. Vei respinge omul tău atunci când va veni. Nu permite asta. Mai bine așteaptă omul corect, mai bine fii tu cea corectă.

Foto: avaland.forumeiros.com