Haine de la second hand mai poți să cumperi, dragoste nu. Prețuiți dragostea adevărată și nu emoții de umplutură

Cei care vor să fie iubiți cu adevărat și nu fac nimic pentru asta, nu vor reuși niciodată să fie fericiți. Pentru că fericirii în dragoste îi trebuie nu unul, ci două suflete. Unul iubește și celălalt iubește. Unul se implică și celălalt face la fel. Altfel lucrurile se opresc la jumătate și înțelegi într-o zi că suferi. Că ceva nu-ți ajunge. Că deși parcă ai tot, simți că nu ai nimic fără reciprocitate. Fără zâmbetul ei sincer sau îmbrățișarea lui caldă. Atunci ai vrea să o iei de la început. Atunci nu doar că vrei să fii iubit cu adevărat, dar și să iubești cu adevărat.

Cât de bogat nu ai fi, nu cumperi emoții sincere. Cumperi un zâmbet fals, o casă în care să stați împreună, dar nu cumperi reciprocitate. Pe ea o obții în timp prin dovezi. Prin susținere și încredere. Iubită fiind sau soție sau chiar și amantă, va cere într-o zi mai mult decât o pereche de pantofi scumpi. Va încerca să-ți spună cât de mult contează o discuție sinceră și caldă despre orice. Va dori să stea la pieptul tău când îi va fi greu. Și dacă tu nu vei fi acolo, va fi altcineva. Care în loc să cumpere dragoste va cumpăra un buchet de trandafiri roșii. Și ciocolata ei preferată. Restul va fi sinceritate și dorința nebună să fie alături.

Prețuiește ceea ce ai, dacă ai. Sau ai grijă ca atunci când găsești omul potrivit, să nu îl lași pentru emoții de ocazie. Învață-te să iubești, dacă încă nu ai reușit să trăiești dragostea. Nu considera un flirt drept marea dragoste și nici iubirea de-o viață un obiect căruia poți să-i dai papucii. Nu uita că exact asta ți se poate întâmpla și ție. Banii vin și se duc. Pantofii se strică. Țigările se aruncă. Și după asta rămâneți voi. Doi oameni care vor avea atât de multe lucruri în comun sau vor fi doi străini. În dragoste, ceea ce dorești și fai, ai.

Haine de la second hand mai poți să cumperi, dragoste nu. Prețuiți dragostea adevărată și nu emoții de umplutură.